بازديد مدير عامل صندوق احياء از پروژه‌هاي فعال پرديسان يزد

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري استان يزد زائري مدير عامل صندوق احياء و بهره‌برداري بناها و اماکن فرهنگي و تاريخي از طرح پرديس فهادان (مجموعه خانه‌ها)، بافت تاريخي، هتل لاله، حمام گلشن در شهر يزد، پرديس باغ نمير تفت، پرديس باغ ‌پهلوان‌پور مهريز و پرديس باغ حجت‌آباد وزير صدوق بازديد به عمل آورد.

سرپرست اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان يزد در اين بازديد گفت: طرح پرديسان در سال 1378، با دريافت اعتباري از بودجه کشور به تصويب رسيد تا کاروانسراها، خانه‌هاي قديمي و ساير ابنيه تاريخي خريداري، مرمت و به واحدهاي اقامتي پذيرايي تبديل شوند.

وي افزود: حفظ و نگهداري آثار با ارزش تاريخي و فرهنگي، گسترش گردشگري از طريق اقامت در ابنيه تاريخي و آشنايي با زيباترين جلوه‌هاي معماري بومي ايران، تلاش براي احياي جزييات اجرايي و تکنيک‌هاي ساخت معماري بومي و توسعه اجتماعي فرهنگي بافت تاريخي در نقاط انتخاب شده، از جمله اهداف اين طرح در استان بوده است.

رضايي با توجه به اهداف اين طرح تصريح کرد: چندين عملکرد متفاوت براي اجراء طرح انتخاب و جهت احياي بناهاي تاريخي به تصويب رسيده که مهمانخانه‌هاي بين راهي، سفره خانه‌ها، غذاخوري، چايخانه، حمام سنتي عمومي، مهمان‌خانه‌هاي درون شهري، فضاهاي خدماتي مربوط به هتلداري، مراکز اطلاع رساني گردشگري و محل عرضه بين ‌راهي مايحتاج گردشگران علاوه بر فعاليت‌هاي ذکر شده عملکردهاي ديگري چون فضاهاي درماني، نمازخانه، مسجد و غذاخوري‌هاي درون شهري از جمله آن‌ها است.

سرپرست اين اداره کل در ادامه اظهار داشت: صنعت گردشگري با درآمد سالانه يک هزار ميليارد دلار در جهان از صنايع پاکي است که به خوبي با صنايعي نظير نفت و خودروسازي رقابت مي‌کند.

به گفته اين مقام مسئول در اين ميان کشورهاي داراي جاذبه‌هاي گردشگري به لحاظ جلوه‌هاي طبيعي، فرهنگ، تمدن کهن و آثار باستاني و مذهبي استعداد و توانمندي‌هاي بسزايي در جذب جهانگردان دارند که با سرمايه گذاري مناسب در بخش‌هاي نرم افزاري و سخت‌افزاري اين صنعت و حفظ جايگاه خود در جهان مي‌توانند سالانه ميلياردها دلار از اين صنعت بهره‌برداري کنند.

وي به واگذاري طرح پرديسان به سرمايه‌گذاران بخش خصوصي براي رشد صنعت گردشگري استان اشاره و خاطرنشان کرد: طرح پرديسان به منظور ساماندهي خدمات گردشگري در بناهاي تاريخي و تعيين کاربري و گسترش صنعت توريسم از طريق تشويق جهانگردان براي اقامت در بناهاي تاريخي بوجود آمده و براي رسيدن به اهداف خود نيازمند مشارکت بخش خصوصي است.

سرپرست اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌‌دستي و گردشگري يزد افزود: درآمد ناشي از واگذاري بناهاي در تملک اين سازمان به بخش خصوصي براي مرمت آثار تاريخي، به صندوق احيا و بهره برداري بناها و اماکن فرهنگي و تاريخي که براي توسعه بخش عمراني شروع به کار کرده، منتقل خواهد شد.

وي گفت: صندوق احيا و بهره برداري از اماکن تاريخي با مصوبه هيأت دولت به منظور احياء و باز زنده سازي و تعيين کاربري بناهاي تاريخي به صورت مؤسسه‌اي غيرانتفاعي تشکيل شده و وظايف متعددي را بر عهده دارد.

رضايي از جمله وظايف اين صندوق را احيا و تعيين کاربري، جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي، هدايت و حمايت از سرمايه گذاران درحوزه احيا، بناهاي تاريخي و ارائه تسهيلات و توسعه ظرفيت‌هاي فني و مهندسي در زمينه بناهاي تاريخي بر شمرد و افزود: طي سال‌هاي گذشته دولت و ميراث فرهنگي هزينه‌هاي زيادي را براي مرمت و احيا متحمل شده و نقش مردم که مالک و ميراث‌دار واقعي آثار تاريخي هستند تاحدي ناديده گرفته شده است.

سرپرست اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان يزد در خاتمه افزود: چنانچه به تجربه ثابت شده است، مسائل راهبردي ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بدون تعامل پايدار با مراکز علمي و برخورداري پژوهش‌ها از پايه علمي به نتيجه نخواهد رسيد، از اين رو سياست راهبردي در اين حوزه تعريف استراتژي حضور نخبگان و متخصصان، مشاوره استادان دانشگاهي، تعامل پايدار با دانشگاه و سرانجام پياده سازي ايده‌هاي دانشگاهي در تحقق اين مهم است.

در جريان اين بازديد تصميم‌گيري و برنامه‌ريزي براي از سرگيري فعاليت پروژه‌هاي باغ نمير تفت، باغ حجت‌آباد وزير و مجموعه خانه‌هاي فهادان اتخاذ شد تا بهره‌برداري و احياي اين ابنيه زودتر به نتيجه برسد.


111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389090715