وي با اشاره به روند رو به افزايش بيماري هاي غير واگيردار در جهان اظهار داشت: روند بيماري ها در جهان از واگير دار به بيماري هاي غير واگير دار تغيير يافته است که اين امر ناشي ازتغيير الگوي غذايي، استفاده از ظروف يکبار مصرف غير بهداشتي و ديگر غفلت هاي بهداشت مواد غذايي و نيز محيط کار است.
غلامي گفت: نوع بيماري ها در اين فرايند ناخوشايند از وبا، طاعون، سل و بيماري هاي تنفسي واگير دار به انواع بيماري هاي قلبي_عروقي و سرطان ها تغيير يافته است.
وي افزود: اين نوع بيماري ها بر خلاف بيماري هاي واگير دار بيمار را مدت زمان طولاني تري در گير خواهد کرد و با ناتوان کردن نيروي مولد و صرف هزينه هاي بالاي درمان، سالانه ميليارد ها دلار هزينه به کشور تحميل مي کند.
رييس اداره بهداشت اماکن مرکز سلامت محيط و کار خاطر نشان کرد: پخت غذا درظروف غير استاندارد و استفاده از ظروف يکبار مصرف غير بهداشتي به دليل تصاعد ذرات ريز تشکيل دهنده اين ظروف بروز عوارضي شامل کم خوابي،بي حوصلگي، سردرد و سرگيجه هاي مداوم را شدت داده است.
وي افزود: در راستاي کاهش عوارض ناشي از مسموميت هاي غذايي اقداماتي از سوي مرکز سلامت در حال انجام است که برگزاري کارگاههاي آموزشي در راستاي بازنگري دستورالعمل اقدامات پيشگيرانه يکي از اين اقدامات است.
کارگاه کشوري بازنگري دستورالعمل ها واقدامات بهداشت مواد غذايي از 8 لغايت 10 آذر ماه در دانشگاه علوم پزشکي شهرکرد برگزار ميشود./122
انتهای پیام/