وي ادامه داد:اغلب استادکاران اين هنرهاي کهن در دوران کهولت به سر ميبرند و بي شک در صورت انتقال نيافتن دانش هنري آنان به نسل آينده اين هنرها براي هميشه از سرزمين ما رخت بر ميبندند.
ملاکي با بيان اينکه دوختن، بافتن و ريسيدن از ديرباز هنرهاي دختران و مادران هنرمندشان در بخش خوسف بوده، گفت: آموزش هنر ظريف بافندگي مانند بسياري از هنرها، کاملاً سينه به سينه انجام ميشده است.
وي گفت: اما امروزه پيوندهاي نسلي و انتقال آموزهها و مهارتهاي هنري کمرنگ شده و کمتر مورد توجه نوجوان وجوان در خانوادهها است.
مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي خوسف تأکيد کرد: اين امر سبب ميشود رشتههاي هنري و بومي رو به افول و تاريکي بروند بنابراين بايد تلاش شود تا آموزش اين نوع رشتهها از صنايعدستي جدي تر و بيشتر از گذشته رواج يابد.
وي بيان داشت: حفظ، احياء و کمک به ادامه روند توليد صنايعدستي از اهم ماموريتهاي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري خراسان جنوبي است.
ملاکي گفت: در همين راستا نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شهر خوسف اقدام به برگزاري کلاسهاي آموزشي پارچه بافي سنتي به صورت رايگان از آبان ماه در شهرستان خوسف کرده است.
وي يادآور شد: اين کلاسها در جهت احياء و جلوگيري از منسوخ شدن اين رشته بومي و اشتغالزايي مي تواند موثر واقع شود.
111/
انتهای پیام/