در مراسم اختتاميه که بعد از ظهر ديروز برگزار شد، احمد اسفندياري سرپرست سازمان بهزيستي کشور در خصوص لزوم حمايت و توجه تمامي اقشار جامعه به معلولان گفت: معلولان هم نوع و هم وطن ما هستند و وظيفه ماست که با ايجاد فرصت هاي برابر با سايرين، امکان بهره برداري آنها از تمامي حقوق خويش را فراهم آوريم.
وي افزود: نظام جمهوري اسلامي ايران جزو 40 کشوري است که قانون جامع دفاع از حقوق معلولان را پذيرفته است و بنابر آيين مقدس اسلام، عمل به قانون عبادت است و تخطي از آن خلاف شرع محسوب مي شود و همين امر باعث مي شود که حمايت همه جانبه از معلولان را عمل به تکليف خود بدانيم؛ .همچنين به حکم عدالت اجتماعي معلولان حق برخورداري از تمام امکانات جامعه را دارند.
اسفندياري با اشاره به نقس خطير هنرمندان در تاثير بر افکار عمومي گفت: قطعا در هر يک از عرصه هاي هنري، تصويري که از معلول ارائه مي شود مهم و موثر است و توجه به عزت و کرامت انساني معلولان و خدشه دار نشدن آن دقتي بيش از پيش مي طلبد.
سرپرست سازمان بهزيستي کشور در خصوص برگزاري جشنواره فيلم کوتاه اظهار داشت: در حال حاضر واژه\"معلول\"به معناي ناتوان در اذهان عموم جا افتاده است و هنرمندان عرصه سينما با استفاده از اين ابزار پر قدرت و تاثيرگذار بايد تلاش کنند تا جامعه را به سمتي ببرند که عنوان معلول، فرد قدرتمند با توانايي هاي خاص و ويژه را در يادها زنده کند.
اسفندياري در خصوص مناسب سازي فضاهاي شهري گفت: مناسب سازي از مهم ترين دغدغه هاي معلولان است و در راستاي تحقق عدالت اجتماعي و ايجاد فرصت هاي برابر معلولان بايد بتوانند از تمامي امکانات شهري –رفاهي، حمل و نقل عمومي و ... استفاده کنند اما در حال حاضر تنها 3 درصد شهر تهران براي تردد معلولان مناسب سازي شده است که البته جاي تشکر دارد اما بسيار کم است و تا رسيدن به حد مظلوب فاصله زيادي داريم.
وي گفت: در قانون پنجم توسعه به مناسب سازي فضاهاي شهري به صورت ويژه پرداخته شده است و طبق قانون، مسئولان موظفند 10 درصد از ظرفيت هاي حمل و نقل عمومي را به مناسب سازي اختصاص دهند.
در ادامه عزت الله انتظامي از اعضاي هيات داوران اين جشنواره از مسؤولان تقاضا کرد که به وضعيت معلولان در تمام زمينه ها رسيدگي شود و مناسب سازي معابر و مواردي از اين دست فقط در حد وعده و قول نباشد.
اجراي موسيقي سنتي و شعر خواني توسط هنرمندان معلول کشورمان از ديگر بخش هاي اين مراسم بودند.
در انتهاي اين مراسم هيات داوران جشنواره با اهداي لوح تقدير، تنديس جشنواره و مبلغ 50 ميليون ريال، از برگزيدگان جشنواره در بخش هاي فيلم کوتاه، داستاني، پژوهش مستند، تهيه کنندگي، کارگرداني مستند و کارگرداني داستاني قدرداني کرد . /122
انتهای پیام/