رونمايي از کتاب خطي حبيب‌السير و افتتاح شبکه جذب مخاطبين

به گزارش ميراث آريا(chtn) مدير مجموعه فرهنگي تاريخي کاخ گلستان در مراسمي که امروز در اين مجموعه برگزار شده بود با اشاره به برگزاري سه نمايشگاه و رونمايي از قرارداد فين‌کن‌اشتاين و دو جلد از کتابهاي خطي حبيب السير ونيز افتتاح شبکه‌ جذب مخاطب در کاخ گلستان گفت: کاخ گلستان بايد با همکاري نهادها و سازمانهاي متولي و نيز سازمانهاي مردم نهاد به ‌عنوان نماد فرهنگي پايتخت مطرح شود.

در ادامه اين مراسم پژوهشگر کتاب \"حبيب السير\" درباره‌ اين کتاب گفت: حبيب السير تاليف غياث‌الدين بن همام الدين حسيني معروف به خواند مير از ادبا و مورخان نامدار قرن دهم هجري است.

فاطمه سرائيان اين کتاب را يکي از مهمترين آثار خواندمير دانست و افزود: نگارش اين کتاب در عهد شاه اسماعيل اول صفوي به پايان رسيد.

به گفته وي؛ اين اثر بعد از روضه الصفاي ميرخواند نظير ندارد و براساس اسلوب و انشاي همين کتاب نوشته شده است.

سرائيان ادامه داد: ابتدا اين اثر به صورت چاپ سنگي در سال 1263 در بمبئي چاپ و هشت سال بعد در سال 1271 هجري قمري در تهران منتشر شد.

به گفته اين پژوهشگر؛ در سال 1333 خورشيدي به همت محمد دبير سياقي چاپ و در سال 1337 نيز چاپ دوم آن نيز منتشر شد.

وي دو جلد نسخه خطي حبيب السير که امروز در نمايشگاه پرده برداري شد را داراي قطعه‌هاي رحلي بزرگ و به خط نستعليق دانست و کاغذ آن را دولت آبادي شکري و مجدول و داراي چهار سرلوح عنوان کرد.

پژوهشگر کتاب \"حبيب السير\" با بيان اينکه دو جلد حبيب‌السير مصور و داراي 20 نگاه است تصريح کرد: حبيب‌السير در ذکر احوال انبياء و بيان حالات حکما و جزء سوم از جلد اول در بيان شمه‌اي از سخنان حضرت نبي اکرم ( ص) است.

همچنين رييس سازمان ميراث فرهنگي ضمن رونمايي از معاهده \"فين‌کنشتاين\" و دو جلد کتاب خطي\" حبيبالسير\" از نمايشگاه‌هاي \"اسناد دوره‌ قاجار\" در نگارخانه‌ مردم‌شناسي و نيز \"عکس اماکن مذهبي دوره‌ قاجار و نمايش پرده‌ مقام ابراهيم\" در چادرخانه و نيز \"آثار خطي تلفيقي خيام\" در حوضخانه‌ کاخ گلستان و شبکه‌ جذب مخاطبان در سرسراي عمارت بادگير بازديد کرد.

بقايي در ادامه‌ بازديد خود از مجموعه‌ فرهنگي تاريخي کاخ گلستان از محوطه‌ پشت در شرقي کاخ گلستان رو به خيابان ناصرخسرو و کوچه‌ پشت عمارت شمس‌العماره بازديد کرد ./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389091452