موسسه باستان‌شناسي آلمان در ايران 50 ساله مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) جوديت تومالسکي ضمن قدرداني از حمايت‌هاي مديريت و کارکنان موزه ملي ايران و نيز با اشاره به همکاري موسسه باستان‌شناسي آلمان و سفارت آلمان در ايران براي برگزاري اين مراسم، مراسم بزرگداشت \"وينکلمن\" را پيش درآمد جشن سالگرد تاسيس موسسه باستان‌شناسي آلمان در ايران و تجلي همکاري‌هاي مشترک آينده دانست.

وي افزود: همه ساله ‌بزرگداشت وينکلمن، پايه‌گذار باستان‌شناسي مدرن در موسسه‌هاي باستان‌شناسي آلمان برگزار مي‌شود.

به گفته اين باستان‌شناس، اين مراسم، از زمان تاسيس موسسه باستان‌شناسي آلمان در تهران از سال 1964 تا 1980 در تهران برگزار مي‌شد البته با حمايت‌هاي سفير پيشين آلمان در تهران، فون مالتسان از سال 2004 برگزاري اين مراسم در تهران دوباره از سر گرفته شد.

تومالسکي با بيان اينکه يوهان يواخيم وينکلمن در نهم دسامبر سال 1717 در شهر استندل، 100 کيلومتري غرب برلين بدنيا آمد او را هم‌دوره گوته و اسچيلر دانست و گفت: اگرچه وينکلمن الهيات و پژشکي خواند اما علاقه فراواني به تاريخ و هنر يونان داشت.

اين باستان‌شناس آلماني به زمان فعاليت وينکلمن در کتابخانه \" کونت بونيوز\" اشاره کرد و گفت: وينکلمن در آن زمان نخستين مقاله خود درباره ديدگاه‌هاي تقليد از آثار يوناني در نقاشي و مجسمه سازي را نوشت که در سال 1775 منتشر و پس از آن در مجموعه عظيم عهد عتيق کلاسيک رم منصوب شد و مقاله تاريخچه هنر عهد عتيق، اين اثر مهم اصول باستان شناسي مدرن را نوشت.

تومالسکي با تاکيد بر تاثير بسزاي آثار وينکلمن در روند سبک کلاسيک اروپاي قرن 18 به اثر برتر او در کتاب گوته با عنوان\" وينکلمن وقرن او\" منتشر شده در 1805 اشاره کرد.

وي در پايان به اوته فرانکه، معاون موزه هنر اسلامي برلين اشاره کرد که دکتراي پايان نامه کارشناسي ارشد او درباره تزئينات کاشي هاي تخت سليمان است.

اين پژوهشگر و باستان‌شناس آلماني يکي ديگر از اقدامات فرانکه را بازسازي موزه باستان‌شناسي هرات عنوان کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389091647