وي اضافه کرد: علاوه بر 292 پرونده ثبت شده 87 پرونده به صورت الحاقي (تجميع پرونده ها) به ثبت رسيد و 25 پرونده نيز مطرح نشد.
مدير کل ميراث فرهنگي اصفهان ادامه داد: در اين همايش براي نخستين بار در کشور محور فرهنگي، تاريخي شهر اصفهان و مادي نياصرم بلندترين نهر اصفهان به عنوان دو اثر مهم تاريخي به ثبت ملي رسيد.
حيدري پور افزود: محور فرهنگي تاريخي شهر اصفهان حدود 10 کيلومتر و در داخل عرصه و حريم 140 اثر تاريخي است که به ثبت ملي رسيد.
اين مقام مسئول با بيان اينکه محور فرهنگي، تاريخي شهر اصفهان شامل طوقچي مسجد جامع اصفهان بازار و ميدان امام است، گفت: با دو شاخه شدن دولتخانه صفوي، چهار باغ و سي و سه پل در يک شاخه و بازارچه حسن آباد، چهار باغ خواجو و پل خواجو در شاخه ديگر محور فرهنگي تاريخي شهر اصفهان را تشکيل ميدهند.
وي در ادامه اظهار داشت: قرار است محور جلفا، تخت فولاد و محور زاينده رود نيز تا دو ماه آينده پس از بازنگري به پرونده محور فرهنگي- تاريخي شهر اصفهان الحاق شود.
مدير کل ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري اصفهان بيان داشت: همچنين با توجه به بالا بودن ارزش تاريخي مسجد جامع اصفهان مقرر شد پرونده مذکور براي ثبت در فهرست آثار جهاني يونسکو آماده شود.
حيدري پور مادي نياصرم را از ديگر پروندههاي مهم ثبت شده اصفهان در همايش ثبت آثار دانست و افزود: مادي نياصرم از ديگر آثار ثبتي است که اين مادي در حدود 25 کيلومتر از پل مارنان به موازات رودخانه زاينده رود تا محدوده پل شهرستان ادامه دارد و در محدوده پل شهرستان به چند شاخه تقسيم ميشود که به ميان جوقي (بين النهرين) معروف است.
وي خاطرنشان کرد: 30 پرونده تأييد شده اصفهان شامل پنج مسجد و حسينيه، چهار تپه باستاني، 11 خانه تاريخي ، چهار حمام، يخچال زوراه، قنات مهاباد، قلعه تخهاقلو و عمارت پيشه و هنر(ساختمان اداره واقع در ميدان انقلاب ) است.
111/
انتهای پیام/