پروژه‌هاي  دفتر باستان‌شناسي افغانستان و آلمان در کابل و هرات

به گزارش ميراث آرياchtn) ) اوته فرانکه در اين سخنراني پيرامون پروژه‌هاي باستان‌شناسي دفتر باستان‌شناسي افغانستان و آلمان در کابل و هرات پرداخت.

وي با اشاره به اينکه پروژههاي دفتر باستان‌شناسي افغانستان و آلمان از سال 2002 تاکنون در کابل و هرات در حال انجام است محور اصلي سخنان خود را شامل پروژه‌هاي مؤسسه باستان‌شناسي آلمان، موزه هنرهاي اسلامي در همکاري با مؤسسه باستان‌شناسي، دپارتمان آثار و سايت‌هاي باستاني، موزه هنرهاي ملي کابل، مرکز آرشيو ملي و وزارت اطلاعات و هنر جمهوري اسلامي افغانستان عنوان کرد.

مجري بازسازي موزه باستان‌شناسي هرات کابل به برنامه حفاري و آموزش باغ بابور بين سالهاي 2002 تا 2005 اشاره کرد و گفت: در اين پروژه، حفاري در مراحل اوليه باغ موقال کابل همراه با برنامه آموزشي و ثبت اسناد باستان‌شناسي براي دانشجويان باستان‌شناسي افغانستان انجام شد.

وي با اشاره به بازسازي بخشي از اين باغ باستاني گفت: خوشبختانه اين باغ در سال 2009 به فهرست آثار ميراث فرهنگي جهان افزوده شد.

اين باستان‌شناس پروژه معرفي منطقه باستاني هرات از سال 2004 تا 2011 را از ديگر برنامه‌هاي اين دفتر عنوان کرد و گفت: از سال 2004 تا 200 با تهيه مدارک و اسناد از محوطه، آثار و بناهاي باستاني هرات تعداد 385 محوطه، اثر و بناي باستاني از دوره ما قبل تاريخ تا ما قبل مدرن در سراسر منطقه ايالت هرات شناسايي شد.

وي همچنين به تهيه فهرستي از محوطه‌ها و آثار باستاني در معرض خطر اشاره کرد و گفت: در حال حاضر اعضاي افغاني گروه باستان‌شناسي اين مرکز در محل آموزش ديده‌اند تا بتوانند بر اساس استانداردها به تهيه صورت‌ جلسه از آثار و بناهاي تاريخي بپردازند.

فرانکه به تحقيقات باستان‌شناسي درباره باقي‌مانده‌‌هاي شهر قديم هرات، بر اساس منابع گوناگون تاريخي اشاره کرد و افزود: بين سال‌هاي 2005 تا 2009 کاوش‌هاي باستان‌شناسي در دو محل شهر هرات انجام شد.

وي با بيان اينکه بازمانده‌هاي به دست آمده بيانگر چگونگي ايجاد شهر اصلي هرات قديم، پيش از اشغال تيموريان است يادآور شد: کشف باقي‌مانده آثار اين شهر باستاني و گذرگاه تيموريان به سوي ارگ هرات دروازه‌اي به سوي بازسازي آثار باستاني هرات قديم گشود که در سال 2009 تکميل شد.

مجري بازسازي موزه باستان‌شناسي هرات کابل، بيش از هزار اثر و دست نوشته بر جا مانده در طول تحولات سياسي دهه‌هاي اخير را نمايانگر فرصتي انحصاري دانست که با استفاده از آنها مي‌توان به مطالعه فرهنگ و سنت‌هاي منطقه از زمان‌هاي دوردست تا زمان حال پرداخت.

فرنکه با بيان اينکه چندي پيش بيش از 900 اثر جديد به اين مجموعه اهدا و اضافه شده است تاکيد کرد: در سال 2008 گروهي از اعضاي سازمان باستان‌شناسي آلمان و ISL موفق به ثبت و صورت جلسه اين آثار شدند.

معاون موزه هنر اسلامي برلين گفت: اين برنامه در مقياسي وسيع با آغاز پروژه حفظ و نگهداري آثار باستاني در منطقه قلعه‌ اختيارالدين هرات داراي ابعاد وسيع‌تري شد که مي‌توان به ايجاد و تجهيز آزمايشگاه جديد و آموزش کارکنان محلي بود. هم زمان با آن برنامه‌ريزي ارائه آثار باستاني در سالن جديد نمايشگاه هم‌زمان با احياي ارگ و مرکز فرهنگي هرات در ماه ژوئن 2011 صورت مي‌گيرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1389091737