مسجد جامع بجستان به استقبال  عزادارن حسيني رفت

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خراسان رضوي مهدي ذوالفقاري مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي بجستان ضمن بيان اين مطلب گفت: مهم ترين بنايي که از سده نهم هجري در شهرستان بجستان باقي مانده، مسجد جامع است که در زمان شاهرخ تيموري به سعي و اهتمام « محمد بن فخرالدين بن سيف الدين بن مقدم بجستاني » بنيان شده و تاريخ اتمام آن بر اساس کتيبه موجود سال 812 هجري است.

وي اظهار داشت: اين مسجد در حال حاضر مشتمل بر دو ايوان بر دو سوي صحن مربع شکل آن است و بر انتهاي ايوان جنوبي ( قبله ) محرابي مقرن کاري تعبيه شده ضمن اينکه در سمت غرب مسجد نيز شبستاني قرار دارد که سقف آن بر فراز ستون‌هايي استوار شده است.

به گفته مسئول نمايندگي ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري بجستان ايوان شمالي بنا در سال 1024 (ه ق) در عصر صفويه توسط حاج ناصرالدين محمد بن احمد مرمت شده است.

ذوالفقاري افزود: در برنامه ساماندهي اين مسجد کف شبستان ضلع غربي آجر فرش شده و همچنين در اين فضا کانالي براي عبور ابزار و ادوات تأسيساتي ايجاد شده است.

وي تصريح کرد: در اين مرحله نور پردازي و مفروش کردن شبستان، اجراي تأسيسات سرمايشي و گرمايشي و رنگ آميزي داخل شبستان، غرفه‌ها و ايوان‌هاي مسجد با اعتباري بالغ بر 150 ميليون ريال و با کمک هيأت امنا صورت گرفته است.

مسئول نمايندگي بجستان در ادامه افزود : تمامي در و پنجره‌هاي قبلي مسجد تعويض و به جاي آن در و پنجره‌هاي چوبي که توسط استادان و هنرمندان کارگاه نجاري اداره کل ساخته شده است جايگزين شد.

وي خاطرنشان کرد: در اين مرحله همچنين دو محراب ايوان قبله و داخل شبستان نيز توسط کارشناسان آسيب شناسي و مستند سازي شد که با پايان يافتن اين مرحله عمليات بام سازي شبستان و ديوار چيني ضلع غربي شبستان آغاز شده است .

وي در پايان گفت: با آماده سازي مسجد مکان مناسبي براي سوگواري عزاداران امام حسين (ع) فراهم شده است و انتظار مي‌رود مردم و عزاداران در حفظ اين بناي ارزشمند توجه لازم را داشته باشند.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389091913