به گزارش ميراث آريا (chtn) به نقل از پايگاه اطلاع رساني دولت ، با تصويب دولت و به منظور بهره برداري بهينه از تمامي امکانات موجود در جهت ارتقاي سطح ايمني راه هاي کشور و رفع موانع و مشکلات اجرايي، کميسيون ايمني راه‌هاي کشور تشکيل مي شود.

بر اين اساس ، ترکيب کميسيون ياد شده از وزير راه و ترابري (رئيس کميسيون)،يکي از معاونان وزير کشور به انتخاب وزير،يکي از معاونين وزير صنايع ، وزير آموزش و پرورش ، وزير بهداشت، وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات،نماينده معرفي شده از سوي معاون برنامه ريزي و نظارت راهبردي رئيس جمهور،يکي از معاونان صدا و سيما ،رئيس پليس راهنمايي و رانندگي ،نماينده دادستان کل کشور به عنوان عضو ناظر ، يکي از نمايندگان عضو کميسيون عمران در مجلس به عنوان عضو ناظر،رئيس سازمان پزشکي قانوني ،رئيس سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر ،رئيس کل بيمه مرکزي ايران،رئيس مرکز مديريت حوادث و فوريت‌هاي پزشکي و رئيس موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي تشکيل مي‌شود.

بر اساس اين آيين نامه، به منظور تعيين اهداف، راهبرد‌ها و طرح‌هاي بهبود ايمني راه‌ها، کميسيون وظايف از قبيل ايجاد هماهنگي ميان وزارتخانه‌ها،‌سازمان‌ها و نهاد‌هاي ذيربط با ايمني راه‌ها ،تدوين سياست‌هاي لازم در جهت ارتقاي سطح ايمني راه هاي کشور و ارايه آن به مراجع قانوني ذي ربط،جهت دهي فرهنگ عمومي جامعه در خصوص ايمني راه‌ها ،تدوين ضوابط و معيار‌هاي فني اميني راه‌ها و محيط موثر اطراف آن با هدف کاهش نقاط پرتصادف راه ها و بررسي و پيشنهاد استاندارد‌هاي ايمني وسايط نقليه توليد داخل و وارداتي و ارتقاي سيستم معاينه فني وسايل نقليه را بر عهده دارد.

همچنين بررسي و پيشنهاد دستور العمل هاي مربوط به سرعت و کيفيت خدمات امدادي و فوريت هاي پزشکي در راه‌ها ،ارايه راهکار‌هاي لازم در جهت ساماندهي و بهبود امر نظارت بر اجراي قوانين و مقررات مربوط به ايمني راه‌ها ، بهبود ارايه خدمات بيمه‌اي در زمينه حمل و نقل به منظور افزايش بازدارندگي از تخلفات و تصادفات رانندگي، ايجاد سامانه آمار و اطلاعات جامع مديريت ايمني راههاي کشور با همکاري دستگاههاي عضو و بررسي تحليلي تصادفات جاده‌اي عمده با همکاري دستگاههاي ذي‌ربط و تدوين راهکارهاي اصلاحي جهت جلوگيري از تکرار آنها از ديگر وظايف اين کميسيون است.

بر اين اساس ، دبيرخانه شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور وظايف دبيرخانه کميسيون را برعهده خواهد داشت.

بر اساس اين آيين نامه، دستگاههاي عضو کميسيون موظفند هر ساله ميزان اعتبار لازم براي انجام وظايف مربوط را با هماهنگي معاونت برنامه‌ريزي و نظارت راهبردي رئيس‌جمهور به منظور درج در لايحه بودجه سالانه پيش‌بيني و در صورت تخصيص با نظارت کميسيون هزينه کنند.

همچنين کميسيون جهت انجام وظايف و مسؤوليتهاي برنامه‌ريزي و نظارتي، بررسي‌هاي کارشناسي و تخصصي در موضوعات و مقوله‌هاي مختلف مرتبط با ايمني راهها، مي‌تواند نسبت به تشکيل کارگروه‌هاي تخصصي با استفاده از ظرفيت دستگاههاي عضو کميسيون اقدام کند.

بر اين اساس ، دستگاه‌هاي اجرايي موظفند نسبت به اجراي تصميمات کميسيون با رعايت قوانين و مقررات مربوط اقدام کنند.

اين آيين نامه، بيمه مرکزي ايران را موظف کرده است با همکاري وزارت راه و ترابري و راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي و بنا به پيشنهاد رئيس کميسيون اعتبارات مورد نياز دبيرخانه کميسيون را به منظور بررسي طرحهاي کاهش حوادث رانندگي و خسارتهاي ناشي از آن از محل اعتبارات موضوع ماده (27) قانون اصلاح قانون بيمه اجباري مسئوليت مدني دارندگان وسايل نقليه موتوري زميني در مقابل شخص ثالث ـ مصوب 1387 ـ تأمين و پرداخت کند.

همچنين کميسيون موظف است نتيجه فعاليتهاي انجام شده، طرحهاي تصويب شده و نحوه همکاري و عملکرد هر يک از دستگاههاي عضو را هر شش ماه يک بار به شوراي عالي هماهنگي ترابري کشور و هر سال يک بار به هيئت وزيران گزارش دهد. /122

انتهای پیام/

کد خبر 1389092025