وي گفت: از ميان 10 قلم داروي پرمصرف در کشور از ميان آنتيبيوتيکها، آموکسيسيلين و از ميان مسکنها، استامينوفن و برخي داروهاي کورتن مطرح هستند و متاسفانه مصرف آنتيبيوتيک بسيار نادرست است که اين امر سبب ايجاد مقاومت ميکروبي حتي در نسلهاي جديد آنتيبيوتيکها در بدن ميشود.
معاون وزير بهداشت با اعلام اينکه در حال حاضر حدود 160 قلم دارو در کشور بدون نسخه توسط داروخانه ها عرضه ميشود، افزود: عرضه داروهايي غير از اين اقلام بدون نسخه مشکل دارد و داروخانه ها در قبال آن پاسخگو هستند.
شيباني به پزشکان توصيه کرد در مواقع سرماخوردگي براي بيماران داروي آنتيبيوتيک تجويز نکنند و مردم نيز بايد هوشيار باشند و به محض عطسه، سرفه و آبريزش بيني بلافاصله به سراغ آنتيبيوتيکها نروند.
وي با اشاره به تاثير قانون هدفمندي يارانه ها در قيمت داروها گفت: اين موضوع در حال حاضر قابل پيشبيني نيست. برخي داروها تحت عنوان داروهاي خاص يارانه دريافت ميکنند که مصوب مجلس است و تصور بر اين است که هدفمند شدن يارانهها تاثير زيادي در قيمت آنها نخواهد داشت. هر زمان که هدفمند کردن يارانهها اتفاق افتد بررسي ميکنيم و اگر در مواردي نياز به اصلاح بود، اصلاحات صورت ميگيرد./122
انتهای پیام/