آغازبه کار کارگاه هاي مرمتي و مطالعاتي گنبد سلطانيه

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه در گفتگو با ميراث آريا (chtn)، با اعلام اين خبر گفت: علاوه بر آغاز اين پروژه ها مرمت بدنه جنوب تربت خانه در گنبد سلطانيه ديروز پايان يافت.

عليرضا رازقي با اشاره به اين‌که عباس شمشيري به همراه گروهي از مرمتگران در ماه‌هاي گذشته وظيفه مرمت اين بنا را به عهده گرفته‌اند، ادامه داد: کارگاه ضلع جنوب غربي گنبد با هدف باز کردن يک هشتم از داربست‌هاي داخلي گنبد در سال 90، از ديروز به صورت رسمي آغاز به کار کرد.

وي افزود: با فعال شدن اين کارگاه مسير ورودي گنبد نيز از ضلع جنوب غربي به ورودي شمال غربي تغيير يافت.

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه راه اندازي کارگاه پوسته بيروني ضلع جنوب غربي را از ديگر برنامه‌هايي دانست که از ديروز شروع شد و اضافه کرد: داربست هاي ضلع بيروني در حال نصب شدن است.

وي در ادامه از آغاز چندين پروژه در داخل محدوده ارگ سلطانيه و بافت شهري مجاور آن خبر داد و تصريح کرد: يکي از اين پروژه ها مطالعه و شناخت سه محور تاريخي فرهنگي در شهر سلطانيه به شمار مي آيد.

اين مقام مسوول محور چلبي اوغلي تا آرامگاه تپه باستاني نور و ارتباط آن با گنبد سلطانيه را به عنوان اولين محوري نام برد که پروژه مطالعاتي آن آغاز شده و بيان داشت: محور گنبد سلطانيه تا آرامگاه ملا حسن کاشي و گنبد سلطانيه تا اراضي مسجد جمعه نيز در اين پروزه مورد مطالعه قرار مي گيرد.

رازقي با تأکيد بر اينکه مطالعه محدوده‌هاي شمالي، جنوبي، غربي و شرقي مجاور ارگ سلطانيه نيز از ديروز در دستور کار اين پايگاه ميراث جهاني قرار گرفته، گفت: تا پايان امسال فرآيند مطالعاتي اين محور ها و محدوده ها به پايان خواهد رسيد تا زمينه طراحي و ساماندهي شهري براي آن ها فراهم شود.

وي يادآور شد: عمود بودن دو محور ياد شده بر هم اهميت گردشگري فرهنگي تاريخي را در شهر سلطانيه دو چندان ساخته است.

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه در پايان خاطر نشان کرد: پروزه مطالعه و شناخت مسير گردشگري در داخل محوطه 12 هکتاري پيرامون گنبد نيز آغاز شد و تا پايان سال جاري به اتمام مي‌رسد.112/

انتهای پیام/

کد خبر 1389092920