نشست دستاوردهاي کاوش باستان‌شناسي تپه بازگير برگزار شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)به نقل از روابط عمومي اداره کل ميراث فرهنگي گلستان، در اين نشست تخصصي که با حضور اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي استان گلستان، باستان شناسان، محققان و دانشجويان مرمت و باستان شناسي و معماري، شهردار و شوراي اسلامي شهرمينودشت، دهياري و شوراي اسلامي روستاي بازگير و جمعي از علاقمندان برگزار شد، سخنرانان با ارائه مقالات تخصصي به بررسي دستاوردهاي کاوش هاي صورت گرفته درتپه تاريخي بازگير پرداختند.

بنا به اين گزارش، 6 مقاله تخصصي با عناويني چون «جايگاه بازگير درگاهنگاري خاور نزديک» با سخنراني دکترجبرئيل نوکنده- «گزارش کاوش باستان شناختي بازگير» با سخنراني قربانعلي عباسي و مجيد محمودي- «انسان شناسي جسماني بازگير» با سخنراني دکتر فرزاد فروزانفر- «حفاظت و مرمت در محل کاوش بازگير» با سخنراني مرضيه مصلحي- «مردم نگاري بازگير» باسخنراني منصور مرادي- و در پايان «تاريخ قزلباش به روايت بازگير» با سخنراني فريدون اونق از مقالات تخصصي بود که در اين نشست ارائه شد.

معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي گلستان در اين نشست با تبريک هفته پژوهش و فناوري گفت: محوطه‌هاي باستاني دشت گرگان راوي رازهايي از تاريخ بشري هستند که صرفاً با کاوش هاي هدفمند باستان شناختي مي شود پي به گمشده هاي آن برد و زواياي اريک تاريخ پنهان را بازسازي کرد و هم چنين فرصت هايي نو براي گردشگري فرهنگي فراهم کرد.

حميد عمراني رکاوندي ادامه داد: دراين راستا با کاوش در اين تپه باستاني دستاوردهايي به دست آمد که با ارائه مقالات تخصصي در اين نشست راز هايي از تمدن و فرهنگ گذشتگان برملاشد.

اين مقام مسوول تصريح کرد: دراين راستا و در پي کشف آثار و مکشوفات در اين تپه تاريخي و با هماهنگي هاي صورت گرفته با شهرداري شهرستان مينودشت، اشياي مکشوفه از محوطه باستاني بازگير در موزه مينودشت نگهداري خواهد شد و در حوزه اين شهرستان خواهد ماند تا علاقمندان نيز از اين تمدن بشري مطلع شوند.

وي اظهاراميدواري کرد: مقالات ارائه شده در اين نشست و نتايج حاصله از کاوش‌هاي باستان شناسي و مردم شناسي در اين منطقه، به ادامه روند کاوش در محوطه باستاني بازگير مينودشت و بهبود روند فعاليت هاي بعدي کاوش کمک کند.

معاون دانشگاه آموزش عالي گلستان نيز در نشست مذکور گفت: ارتباط باستان شناسان و اداره کل ميراث فرهنگي گلستان با اين دانشگاه موجبات رونق و ارتقاي سطح علمي رافراهم آورده و حضور کاوشگران و باستان شناسان در ميادين کاوش نشاني از عشق وعلاقه به حفظ مواريث ارزشمند تاريخي و باستاني منطقه است.

تورنگي با تاکيد بر اين که در امور ديني نيز بر اهميت باستان شناسي و حفاظت از اثار تاريخي تاکيد شده، اظهار اميدواري کرد: ضمن اين که اين نشست ها و همايش ها موجبات ارتقاي سطح علمي و فرهنگي و آموزش هاي علمي و پژوهشي فراهم مي آورد، بتوان بيش از پيش تاريخ و تمدن اين منطقه را حفظ کرده و به آيندگان معرفي کرد.

درپايان اين نشست مدعوين از نمايشگاه دستاوردهاي کاوش هاي باستان شناسي دراين تپه باستاني بازديد کردند.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1389100652