عبدالرضا نصيري افزود : اين محوطه تاريخي تپه مرکزي ، خندق و تپهها و اتلال کوچک را شامل ميشود .
وي با بيان اينکه جاد ه فسا به جهرم از شمال به جنوب اين اراضي باستاني را قطع ميکند به گونهاي که بخشي از اثر در سمت غرب جاده فسا و جهرم قرار گرفته است ،تعيين حريم محوطه باستاني تل ضحاک را ضروري دانست.
معاون ميراث فرهنگي فارس گفت : در 500 کيلومتري شرق تپه اصلي نيز آثار پراکندهاي قرار دارد که بايد در حريم تپه باستاني قرار گيرند.
نصيري با بياناينکه سال 1339 در کاوشهاي باستانشناسي فارس که به وسيله فريدون توللي انجام گرفت ته ستوني متعلق به دوره هخامنشي و قطعاتي از بهترين نمونه ظروف سفالي و لعابدار دوران ساسانيان و اوايل اسلام يافت شد.
وي گفت : اين محوطه بارها توسط کاوشگران و باستان شناسان خارجي وداخلي به گونههاي مختلف مورد بررسي وکاوش قرار گرفته و طي اين کاوشها آثار و اشياءي فراواني از دورانهاي مختلف به دست آمده که ازآنها ميتوان به مجسمه آفروديت از جنس مرمر يوناني ، جام سفالي فيروزه رنگ با لعاب مينايي ، ظروف مينايي برجسته و ابزار زندگي و همچنين سکـّههايي از دورانهاي مختلف تاريخي اشاره کرد .
به گفته اين مقام مسؤول باستانشناسان با توجه به سفال وابزار سنگي يافت شده عمر اين اثر را 4هزار و 500 تا 5 هزار سال پيش ميدانند.
نصيري افزود : بر اساس پيش بيني ما براي نقشه برداري و تعيين حريم تل ضحاک حداقل به 150 ميليون ريال اعتبار نياز است و اين طرح در صورت تامين اعتبار وارد فازاجرايي ميشود./122
انتهای پیام/