مرمتگران به حمام اتحاديه اروميه مي‌روند

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي در گفتگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: مطالعات و تهيه طرح مرمت حمام تحاديه ارميه شامل آسيب شناسي، شناخت و مطالعه وضع موجود، موقعيت جغرافياي، طبيعي، تاريخچه، سازه بنا و تهيه طرح مرمت آن به پايان رسيده است.

وحيد بوستان احمدي با اشاره به آغاز عمليات اجراي مرمت حمام اتحاديه در روزهاي آينده، بيان داشت: مرمت بنا توسط اداره کل ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي از سال 87 آغاز شده و همچنان ادامه دارد.

وي از جمله اقدامات مرمت مورد نياز به خاکبرداري و تخليه خاک و آوار موجود در فضاها، اجراي طاق آهنگ در بخش ورودي، تراشيدن اندود فرسوده و آسيب ديده از سطح ديوارها بدون آسيب رساندن به سازه بنا، تخريب جرزهاي فرسوده و اجراي مجدد آن‌ها در بخش‌هاي مورد نياز، دوخت و دوز ترک‌هاي جرزها در مناطق مورد نياز و کندن گياهان و درختان روئيده در درون بنا اشاره کرد.

اين مقام مسوول تخليه آجرها و مصالح فرسوده و جايگزيني آن با آجر سنتي ختايي 20در20، تکميل و اجراي جرزهاي تخريب شده، خاک برداري و سبک سازي پشت بام تا رسيدن به طاق اصلي بدون آسيب رساندن به سازه بنا را از ديگر اقدامات مرمتي مورد نياز اين حمام برشمرد.

وي با اشاره به دوخت و دوز طاق‌هاي آسيب ديده در مناطق مختلف بنا، گفت: مرمت تويزه آسيب ديده در خزينه، بامسازي در تمام بخش‌هاي پشت بام با توجه به جزئيات اجرايي آن انجام خواهد شد.

احمدي با بيان اينکه اجراي پوشش طاق ضربي بر روي گربه روها و اجراي کف سازي با توجه به جزئيات ارائه شده در تمامي فضاها در اين طرح پيش بيني شده است، افزود: اندود و ايزولاسيون ديوارها و طاق‌ها در مناطق لازم، بند کشي ديواره‌ها و سردر ورودي در ورودي اصلي بنا اجرا خواهد شد.

وي به تخريب و بازسازي پله‌ها و مرمت پله‌هاي ورودي و بازسازي طاق تخريب شده در ورودي گربه رو اشاره کرد و بيان داشت: همچنين در و پنجره بازشو هاي بنا و در ورودي اصلي بنا تهيه و نصب خواهد شد.

به گفته معاون ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي، با توجه به قرارگيري بنا در جوار بازار قديمي و قلب تپنده شهر، تمام کاربري‌هاي تجاري مجاور بنا براي ادامه حيات آن ضروري بوده و مفيد به شمار مي‌روند.

وي با توجه به شيوه معماري و فرم طاق‌ها و قوس‌ها ساخت اين حمام تاريخي را مربوط به دوره قاجار دانست و يادآور شد: با استناد به نوشته‌هاي کاشيکاري داخل سربينه حمام، تاريخ ساخت اين بنا به سال 1335 هجري قمري مي‌رسد

./119

انتهای پیام/

کد خبر 1389100735