وي افزود: اين تعطيلات بدين ترتيب بود که دو روز به مناسبت شهادت امام حسين (ع)، يک روز به مناسبت شهادت امام جعفر صادق (ع) و 2 روز هم به علت انجام کارهاي سيتماتيک داخلي موزه ملي تعطيل شد.
اردکاني ضمن بيان اينکه براي نخستين بار موزه ملي از ساعت 9 صبح تا 9 شب به ارائه خدمات مي پرداخت اظهار داشت: طي اين مدت مهمترين و پربازديدترين روز، روز کودک بود که شبکه 5 سيما هم برنامه اي را در موزه اجرا کرد و در اين روز 7 هزار بازديد کننده در يک روز از موزه ملي بازيد کردند .
وي کم بازديدترين روزها را مربوط به روزهايي عنوان کرد که هواي تهران آلوده بود و افزود: در مهر ماه جاري از ساعت 9 صبح تا 1 بعدازظهر موزه ملي شلوغ بود ،زيرا گروه هاي مدارس و دانشجويي و کارمندي از آن بازديد مي کردند و بعد از ظهرها از ساعت 3 تا 7 شب فوق العاده شلوغ مي شد.
رئيس موزه ملي ايران در ادامه مطالب فوق افزود:اين زمان شلوغي تجربه مناسبي در خصوص موزه ها بود زيرا به اين نتيجه رسيديم که مردم بيشتر ترجيح مي دهند، بعد از ظهرها به بازديد از موزه ها بروند يعني شايد اگر ساعت بازديد از موزه ها تغيير کند،استقبال بيشتر مي شود.
وي دومين مسئله را که بررسي شد حضور خانواده ها عنوان کرد و گفت: مشاهده شد که 5 شنبه ها و جمعه ها بازديدکنندگان موزه ملي ايران اغلب خانواده ها بودند.
اردکاني در خصوص تعداد مراجعه کنندگان از زمان ورود منشور به ايران اظهار داشت: تا روز سه شنبه هفته گذشته حدود 180 هزار نفر بليط فروخته شد که مبلغ آن به خزانه واريز شد ولي اين تعداد کل بازديدکنندگان نيست.
وي افزود:در اين ميان گروه هاي VIPداشتيم که هيچ پولي از اينها گرفته نمي شد، بنيادهاي خيريه NGO ها و مدارس و افراد زير 9 سال هم به طور رايگان بازديد کردند که با احتساب اين افراد ، ميزان بازديد از منشور تا روز سه شنبه گذشته 204 هزار نفر شده بود که با ميزان بازديد معمولي موزه بسيار متفاوت است.
رئيس موزه ملي ايران گفت:البته طي يک سال گذشته تعداد بازديد کننده از موزه ملي بسيار بالاتر رفته است و در فروردين ماه نيز 12 هزار نفر به دليل نمايشگاه شکوه ايران بازديدکننده داشتيم و اين در حالي است که شايد در سالهاي گذشته روزانه حدود 200 تا 300 نفر بازديدکننده وجود داشت ولي در حال حاضر روزانه 1000 بازديد مسئله اي عادي تلقي مي شود و همين باعث شد راهنمايان موزه را 3 برابر کنيم .
وي ادامه داد: کار جالبي که شايد اصلا در ايران اجرا نشده بود اين بود که براي هر نمايشگاهي افتتاحيه خوبي برگزار مي شود و ديگر توجهي به آن تا روز اختتاميه نمي شود ،ولي در موزه ملي تا امروز 13 نشست تخصصي براي منشور برگزار شده است که همين چهارشنبه نيز چهاردهمين نشست آن برگزار مي شود.
وي افزود: در اين نشست ها، 3 تن از سخنراني ها خارجي بودند و تمام نشست ها در خصوص کوروش برگزار شده است و نشست چهارشنبه از ديدگاه ديني برگزار خواهد شد .
اردکاني در خصوص استقبال کنندگان از اين نشست ها عنوان کرد:استقبال از اين نشست ها بيشتر مربوط به قشر دانشجويان باستان شناسي، تاريخ و فلسفه مي شد و حضور عموم مردم کمرنگ بود و در اين نشست ها اساتيد و دانشجويان به پرسش و پاسخ پرداخته شده که اينها وارد بولتن هاي دانشجويي نيز مي شود و مهم اينکه در خصوص کوروش هيچگاه از چنين جنبه هاي گسترده اي کسي صحبت نکرده بود و کوروش هميشه از ديدگاه باستان شناسي مورد بررسي قرار گرفته است ولي در اين نشست ها به کوروش از جنبه هاي دين، فلسفه و... پرداخته شد.
رئيس موزه ملي ايران گفت: اين سخنراني ها به ما نشان داد که هستند افرادي که هنوز مي خواهند در زمينه کوروش بيشتر بدانند و فکر مي کنم ما در اين خصوص فقط در زمينه مرمت برنامه اي نداشتيم که اميدواريم پس از رفتن منشور آن را هم مورد بررسي قرار دهيم.
اردکاني در پايان افزود: در اين مدت مشکلاتي هم از قبيل کم بودن زمان مطرح شد که چاره اي در اين خصوص وجود نداشت و موظف به مديريت زمان بوديم و اميدوارم براي دفعات آيند تجربه خوبي باشد که بتوانيم اين روند را با برنامه ريزي و مديريت بهتري ادامه دهيم.
/104
انتهای پیام/