گذر مرمتگران به سراي حاج ابراهيم بازار اروميه افتاد

معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي در گفتگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: عمليات اجرايي مرمت سراي حاج ابراهيم بازار اروميه در مرحله آغاز است.

وحيد بوستان احمدي از جمله اقدامات مرمتي مورد نياز به برچيدن بخشي از پوشش شيرواني فرسوده پشت بام، اجراي خرپاي چوبي براي نصب شيرواني‌هاي جديد، سبک سازي پشت بام‌ها، اجراي ايزولاسيون مناسب و اجراي نرده فلزي پيرامون بالکن طبقه اول و اتصال آن به ستون‌هاي چوبي حامل شيرواني اشاره کرد.

وي مرمت تزئينات گچي سرستون‌ها در نقاط تخريب شده با رعايت الگوي اوليه، اصلاح و ساماندهي تأسيسات الکتريکي و مخابراتي در درون و خارج بنا، ساب زني، تعمير و تعويض آجرهاي فرسوده ديواره‌هاي داخلي و پايه‌هاي بيروني سرا، ساماندهي و اجراي ناودان با ورق گالوانيزه و هدايت آب‌هاي نزولات جوي به چاه جذبي در ميانه حياط را از ديگر اقدامات مرمتي مورد نياز برشمرد.

اين مقام مسوول با اشاره به اجراي کانال ناکش براي دفع رطوبت صعودي از کف حياط، گفت: همچنين اقداماتي چون محوطه سازي حياط سرا با قلوه سنگ و ملات ماسه سيمان و اجراي يک آلاچيق و فضاي سبز در پيرامون آن، تهيه و نصب در و پنجره با رعايت الگوي موجود در تمامي بازشوهاي اثر پيش بيني شده است.

وي اضافه کرد: رنگ برداري، لايه برداري و مرمت نقاط آسيب ديده و روغنکاري درب چوبي سرا در دستور کار قرار دارد.

بوستان احمدي آسيب منظري به دليل اجراي نادرست سيستم‌هاي تأسيساتي، آسيب‌هاي وارده بر اثر رطوبت نزولي و صعودي، آفتاب زدگي و طي آن تخريب تزئينات ستون‌هاي چوبي و دخل و تصرف نادرست انساني را از جمله موارد آسيب شناسي سراي حاج ابراهيم برشمرد.

وي پلان کل بازار اروميه را با مساحت 60 هزار متر مربع به شکل مستطيلي ناقص، محصور در بين خيابان‌هاي امام، عسگر آبادي، اقبال و مهاباد شهرستان اروميه توصيف کرد و گفت: حفاظت و بهسازي وضع موجود اين بازار با مساحت 30 هزار متر مربع در حال انجام است.

معاون ميراث فرهنگي استان آذربايجان غربي بازار اروميه را داراي يک هزار و 200 باب مغازه با عملکردهاي متفاوت، هفت تيمچه و سراي نسبتا بزرگ، پنج حمام قديمي و يک باب مسجد جامع با پنج هزار متر مربع مساحت و ديگر واحدهاي مربوط به مشاغل مختلف معرفي کرد که قدمت آنها به دورههاي سلجوقي، صفويه، افشاريه، زنديه و قاجار مي‌رسد.

به گفته اين مقام مسوول، بازار اروميه به شماره 1639در تاريخ 22 خرداد ماه 1362در حافظه آثار ملي به ثبت رسيد.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 138910144