زورخانه امير عرب بيرجند در فهرست ملي جاي گرفت

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي اداره کل ميراث فرهنگي خراسان جنوبي در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(CHTN) گفت: اين همايش آذرماه سال جاري در اصفهان برگزار شد و در آن با ثبت 23 اثر تاريخي خراسان جنوبي موافقت شد که زورخانه امير عرب بيرجند نيز با توجه به ارزش‌هاي معماري (تنها نمونه کامل يک زورخانه به لحاظ معماري در استان خراسان جنوبي) و قدمت بناي آن، يکي از اين آثار بود.

حميد حلاج مقدم ادامه داد: سابقه زورخانه اميرعرب بيرجند به دور قاجار مي‌رسد که در آن زمان يک زورخانه در محل لب بند و در فاصله دو بند معروف حاجي محمد جعفر و باورت کوبان در يک کوچه فرعي در بافت قديمي شهر بيرجند واقع بوده است.

وي بيان داشت: موزه ميراث پهلواني بيرجند به عنوان اولين موزه ميراث پهلواني کشور نيز در اين زورخانه بر پا است.

وي اضافه کرد: اين موزه در سال 1385 با همت قمري از پيشکسوتان ورزشي باستاني شهر بيرجند و همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور با هدف معرفي بيشتر اين ورزش تأسيس شد.

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي اين استان تصريح کرد: بناي تاريخي زورخانه امير عرب از ديرباز محل ورزش پهلوانان نامدار بيرجند بوده است.

حلاج مقدم با بيان اينکه در اين موزه عکس‌هاي پهلوانان و پيشکسوتان صاحب نام، ابزار و آلات ورزشي هم چون ميل و کباده، تخته شنا، ضرب و ابزارهاي پهلواني زينتي مانند شمشير و سپر به نمايش گذاشته شده، گفت: همچنين فضاي داخلي و نماي بيروني زورخانه به به طور کامل سنتي بازسازي و مرمت شده است.

اين مقام مسوول يادآور شد: اين بنا داراي فضايي مستطيلي به ابعاد 10 در 6 متر و ورودي کوچکي در گوشه غربي جبهه شمالي است.

وي در پايان گفت: پوشش اصلي زور خانه طاق و تويزه است و در بالاي پوشش چشمه‌ها، نورگير تعبيه شده است.


111/




انتهای پیام/

کد خبر 1389102513