موزه صنايع‌دستي و تاريخ در اصفهان راه اندازي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، اولين گردهمايي انجمن علمي آموزشي معلمان تاريخ استان اصفهان و معاونت صنايع‌دستي کشور برگزار شد.

ويدا توحدي سرپرست اداره کل توسعه و ترويج معاونت صنايع‌دستي کشور با ارائه مستندات و اطلاعات مربوط به ارتباط ميان تاريخ و ميراث هنري کشور،‌ ضمن تشريح اهداف و سياست‌هاي معاونت صنايع‌‌دستي کشور به بيان قابليت‌هاي صنايع‌دستي به منظور رفع چالش‌هاي موجود در دو حوزه و ريشه‌يابي آن در برهه‌هاي زماني به منظور احصاء و استفاده از امکانات و پتانسيل‌هاي دو دستگاه پرداخت.

وي ادامه داد: اعضاء انجمن برنامه‌هاي پيشنهادي خود را به منظور ارتقاء و توسعه صنايع‌دستي کشور به دفتر توسعه و ترويج ارائه تا در صورت تصويب اجرايي شود.

سرپرست اين اداره کل با ارائه طرح‌هاي مرتبط حوزه توسعه و ترويج با آموزش و پرورش و راهکارهاي اجرايي کردن آن به پرسش‌هاي حاضران پاسخ داد.

ابوالحسني رئيس انجمن معلمان تاريخ اصفهان نيز لوح فشرده‌اي با مضمون «تمرکز‌زدايي و ايجاد بازارچه‌هاي محلي صنايع‌دستي با تأکيد بر خاستگاه زماني و مکاني محصولات صنايع‌‌دستي و نقش محلات در توسعه و ترويج صنايع‌دستي کشور» ارائه داد.

معاون صنايع‌دستي کشور نيز با بيان اينکه هويت ايراني ريشه در تاريخ ما دارد و صنايع‌دستي تبلوري از آن هويت است، گفت: صنايع‌دستي را به عنوان زبان مشترک ايرانيان و نمادي از تمدن ايران زمين مي‌شناسند.

تهمينه دانيالي افزود: تاريخ حلقه ارتباط نسل گذشته و حال است، عاملي مهم در تکوين شخصيت نسل جديد و بقاء هويت ملي ملت ايران است به همين منظور ما بايد تلاش کنيم با آموزش و علاقه‌‌مند کردن نسل جديد به صنايع‌دستي کشور، نمادهاي فولکلور و نيز دانش سنتي نهفته در صنايع‌دستي را که منعکس کننده تاريخ، هويت و ارزش‌هاي ايران است، به آن‌ها منتقل کنيم.

معاون صنايع‌دستي کشور پيشنهاد کرد با تشکيل کميته کارشناسي مشترک، برنامه‌ها و طرح‌هايي مطابق با گروه‌هاي سني دانش‌آموزان و با اهداف پيش‌بيني شده تدوين و اجرايي شود.

در ادامه نشست آقاي مؤتمر معاون پژوهشي اداره کل آموزش و پروش استان اصفهان نيز تصريح کرد: از آنجا که بحران هويت از چالش‌هاي اصلي نسل جديد است که ريشه در شناخت صحيح تاريخ دارد، معلمان تاريخ دروازه ورود به دستيابي هويت هستند.

اين مقام مسوول بيان داشت: به همين منظور ما اهداف مختلفي پيش‌رو داريم که از اين ميان مي‌توان به طرح تأسيس و ايجاد موزه تاريخ و صنايع‌دستي‌، برگزاري تورهاي ايرانگردي ويژه دانش‌آموزي به همراه نقالان مجرب، گنجاندن آموزش صنايع‌دستي در فوق برنامه‌هاي درسي مدارس، برگزاري آموزش ضمن خدمت تاريخ هنر براي کارمندان معاونت صنايع‌دستي کشور و برگزاري همايش‌ها و جشنواره‌ها اشاره کرد.

111/

انتهای پیام/

کد خبر 1389102628