با توجه به اين که قبرستان مکاني خاص براي خلوت کردن افراد با درگذشتگان و تخليه روحي به شمار ميرود، نصب دوربين زنده در قطعهها به يقين آرامش ذهني حاضران را بر هم خواهد زد و مشکلات امنيتي بيشماري را به دنبال خواهد داشت.
اين که داغداران غير تهراني يا حتي مقيم خارج کشور بتوانند بدون حضور فيزيکي شاهد مراسم خاکسپاري باشند، تنها دليلي است که شهرداري تهران ميتواند براي توجيه طرح آنلاين کردن قبرستان مطرح کند. اما بايد در نظر داشت که قبرستان در تمام دنيا از احترام و ارزش معنوي برخوردار است و آنلاين شدن آن تنها تجاوز به حريم خانوادهها خواهد بود.
نکته ديگر اين که عزاداران در شرايطي که ميدانند افراد ديگري نيز به صورت غيابي در حال تماشاي مراسم هستند، هنگام وداع با عزيز از دست رفتهشان با محدوديتهاي بسياري مواجه خواهند بود و حتي ممکن است نصب دوربين در قطعهها، جامعه را تحت تأثير قرار داده و مراسم خاکسپاري را به سوي نمايشي شدن سوق دهد.
شايستهتر است شهرداري تهران به جاي اجراي طرحهاي گردشگري و سرمايهگذاري بهشتزهرا، اماکني چون پروژههاي نيمهتمام برج ميلاد و تونل توحيد يا ميادين اصلي پايتخت را روي اينترنت قرار دهد و از ورود به حريم خصوصي خانوادهها خودداري کند.
انتهای پیام/