اکرم دروگر قدمت اين درياچه را کواترنري معرفي کرد و بيان داشت: اين درياچه در استان مازندران، شهرستان نوشهر، بخش کجور، دهستان زانوس رستاق و روستاي نيمور واقع شده است.
وي طول درياچه خضرنبي را 100 متر، عرض 40 تا 50 متر با وسعت حدود نيم هکتار توصيف کرد و از جمله گونه با ارزش گياهي و جانوري موجود در عرصه اثر به ممرز، زبان گنجشک ، آزاد، زرشک، آلوچه، ازگي و گونه هاي مختلفي از پستانداران، پرندگان، آبزيان، خزندگان و دوزيستان اشاره کرد.
اين کارشناس با اشاره به گسترش روند تخريب و حفاريهاي غيرمجاز در حاشيه و ديوارههاي اين درياچه طبيعي، افزود: اين تخريبها سبب بهم خوردن شرايط اکولوژيکي و کم شدن آب چشمه درياچه شده است.
دروگر آلودگي را مهمترين عامل در فشار هاي محيطي درياچه خضر نبي عنوان کرد که مي تواند در دراز مدت براثر تغييرات اقليمي و کاهش بارندگي ها موجوديت درياچه را تهديد کند.
وي با بيان اينکه درياچه خضر نبي همچون بسياري از آثار طبيعي واقع بر روي جداره البرز در معرض مستقيم تهديد زلزله قرار دارد، گفت: ورود گردشگران نيز برخي اوقات باعث ايجاد فشارهائي بر آثار طبيعي و تاريخي ميشود.
به گفته اين کارشناس، درياچه خضر نبي يکي از درياچه هاي کوهستاني منطقـــه البرز مرکـزي است که به دليل مـوقعيت قرار گيري و شرايط اکولوژيکي و طبيعي خود يک اثر منحصر به فرد به شمار ميرود.
وي يادآور شد: ويژگيهاي بصري اين اثر به گونهاي است که علاقمندان زيادي را در طول فصول مختلف سال به خود طلب مي کند، وجود چنين ويژگيهايي، تدوين برنامهاي براي حفاظت و ثبت ملي آن توجيه پذير ميکند.
اين مقام مسؤول با بيان اينکه اين درياچه بهعنوان يکي از مهمترين جاذبه هاي گردشگري شهرستان نوشهر به شمار ميرود، بيان داشت: مالکيت اين درياچه برعهده دولت، وزارت نيرو و اداره کل آب منطقهاي مازندران است./119
انتهای پیام/