حميد بقايي شهر يزد را مينياتوري از بافت تاريخي گردشگري ايران توصيف کرد و گفت: فضاي تاريخي استان يزد در حد خود بي نظير است.
وي با اشاره به وجود نمونههاي از سبک و سياق بافت تاريخي يزد در سمرقند( آسياي مرکزي)، افزود: ريشههاي اين سبک و سياق يزدي و کاشاني است.
اين مقام مسوول با بيان اينکه پيوند ميان گردشگري و ميراث فرهنگي به طور کامل در شهر يزد قابل مشاهده است، بيان داشت: پيوند اين دو حوزه بزرگ به ويژه در هتلها و اقامتها حاصل شده است.
وي به آغاز سياستي جديد در حوزه ميراث فرهنگي اشاره کرد و گفت: شهر يزد در اين زمينه ميتواند الگو و نمونه شايستهاي باشد.
بقايي از آمار 30 هزار اثر ثبتي در کشور خبر داد و گفت: اگر به طور متوسط هرکدام سالانه يک صد ميليون هزينه داشته باشد رقم حاصله در مقابل بودجه مرمتي در نظر گرفته شده بسيار ناچيز است.
رييس سازمان ميراث فرهنگي کشورمان ارائه کاربري مناسب و در خور را پس از حفظ و مرمت بناها از مهمترين مباحث عنوان کرد که بتواند پاسخگوي سوال و نياز مردم باشد.
وي با بيان اينکه موزههاي کشورمان نبايد به مکان انبار کردن آثار فرهنگي و تاريخي تبديل شوند، خاطرنشان کرد: جذب مخاطب و بازديد نيازمند تبليغ صحيح و مناسب است.
وي اضافه کرد: متأسفانه برخي رسانههاي کشورمان بروشور تبليغاتي جاذبههاي گردشگري کشورهاي خارجي شده است.
معاون رييس جمهور کشورمان سياست واگذاري امور و تقسيم فعاليتها و بهينه کردن در حوزه ميراث فرهنگي را از اولويت کاري سازمان معرفي کرد و گفت: مشارکت مردمي و بخش خصوصي در اولويت براي نجات ميراث فرهنگي کشور است.
وي مشکل بخش صنايع دستي کشورمان را فروش اين صنايع عنوان کرد و اظهارداشت: تاکنون فقط به مباحث تهيه مواد اوليه، توليد و آموزش صنايع دستي اهميت داده شده است.
بقايي تبليغ در خريد هديه صنايع دستي در ايام ويژهاي چون روز مادر و پدر و گسترش اين فرهنگ را در رونق بخشي بازار صنايع دستي کشورمان تأثيرگذار دانست.
وي در پايان به حفظ سرمايه ملي با حسابگري صحيح تأکيد کرد و گفت: جابه جايي دکل توس با اعتبار 5/7 ميليارد تومان به بهانه مخدوش کردن منظر توس منجر به هدر رفتن سرمايه ملي کشورمان ميشد./119
انتهای پیام/