مهدي صفري اضافه کرد: علاقمندي به سرمايه گذاري در کشور چين يکي از عوامل مهم گسترش فعاليت در رشتههاي مختلف صنايعدستي ايران است.
وي بيان داشت: اين هنر صنعت ميتواند جايگاه مهمي را در سرمايه گذاري بخش خصوصي ايران به دليل ارزش افزوده بالاي توليدات ميسر کند.
سفير ايران در چين با اشاره به اينکه ميزان صادرات و واردات کشور چين 2 هزار و 900 ميليارد دلار است، گفت: سهم واردات از اين رقم يکهزار و 350 ميليارد دلار و مابقي مربوط به صادرات است.
اين مقام مسوول تصريح کرد: حضور استادان و هنرمندان صنايعدستي ايران در دانشگاهها و مراکز آکادميک چين براي تبادل تجربيات، توسعه و ترويج فرهنگ و هنر صنايعدستي ايران بسيار با اهميت و مفيد است.
صفري ادامه داد: با توجه به فشارهاي وارده به دولت چين در زمينه افزايش يوان، دولت از سال 2008 تصميم گرفت اتکاي خود را از منابع رشد توليد ناخالص داخلي از صادرات کم کند و بر مؤلفههاي مصرف داخلي بيشتر تمرکز کند.
وي خاطرنشان کرد: موضوع واردات به ويژه واردات کالاهاي لوکس به عنوان يک سياست اصلي در برنامه پنج ساله دوازدهم دولت چين قرار گرفته و اين فرصت مناسب و بسيار ويژهاي را براي صنايعدستي کشور ما فراهم کرده است.
تهمينه دانيالي معاون صنايعدستي نيز در مورد اقدامات صورت پذيرفته در کشور گفت: پوشش بيمه تأمين اجتماعي براي هنرمندان صنايعدستي ، راه اندازي و استقرار شرکت سرمايه گذاري هلدينگ صنايعدستي، ارتقاء ميزان تسهيلات قابل واگذاري به صنعتگران، فراهم کردن بسترهاي ايجاد و استقرار بازارچههاي صنايعدستي، برپايي نمايشگاههاي سراسري داخلي و حمايت از حضور هنرمندان در نمايشگاههاي بين المللي و خارجي مهمترين اين اقدامات به شمار ميآيد.
در پايان مقرر شد سفارت جمهوري اسلامي ايران ضمن آن که نسبت به راه اندازي مرکز و يا نمايندگي عرضه و فروش محصولات صنايعدستي در پکن همکاري لازم را داشته باشد، هماهنگيهاي لازم را براي امضاي تفاهم نامههاي دولتي و بخش خصوصي با طرف چيني انجام دهد.
111/
انتهای پیام/