نويسنده در اين کتاب که در چهار بخش موقوفات زنان در دورههاي اسلامي، موقوفات براي زنان در دورههاي اسلامي ،موقوفات زنان کويتي، موقوفات کويتيها براي زنان ندوين شده است ، پس از تعريف انواع وقف به تاريخ وقف در يونان، مصر قديم، عرب پيش از اسلام و دورۀ اسلامي اشارهاي کوتاه ميکند.
نويسنده در بخش اول نمونههايي از موقوفات زنان را در چهار حوزۀ ساخت و نگهداري مساجد، خدمات پزشکي، خدمات آموزشي و خدمات اجتماعي را عنوان کرده و در بخش دوم به نمونه هايي از موقوفات براي بهره وري و منفعت زنان اشاره دارد.
نويسنده در بخش سوم از موقوفات زنان کويتي سخن ميگويد و بيش از 20 مورد را نام مي برد. بخش پاياني نيز به معرفي طرحهايي براي بهبود وضعيت زنان و رشد علمي و اجتماعي آنان، مي پردازد.
مهدي مهريزي، نويسندۀ اين مقاله، پس از معرفي بخشهاي مختلف اين اثر به نقد آن مي پردازد و معتقد است با توجه به منابع در دست نويسنده و آمارهاي موجود در اداره اوقاف کويت، وي مي توانست آمارهاي بيشتر و دقيق تر و تحليل هاي مناسب تري ارائه کند.
گفتني است، اين مقاله در فصلنامۀ فرهنگي، تحقيقي، اجتماعي و تاريخي «وقف ميراث جاويدان»، سال هجدهم، شمارۀ 71 به قلم مهدي مهريزي به چاپ رسيده است./122
انتهای پیام/