طرح حفاظت موزه‌اي از نقش برجسته چشمه علي

مجدالدين رحيمي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)با بيان اين مطلب افزود: در فرآيند آسيب شناسي و مانيتورينگ (پايش) نقش برجسته چشمه علي از جديدترين روش‌هاي روز دنيا بهره گيري شده است.

وي اضافه کرد: تلاش شده تا با ايجاد ارتباط و تعامل با مجامع دانشگاهي معتبر، پژوهشگاه‌ها و مراکز علمي کشور نتايج مطلوبي به دست آيد.

رحيمي با اشاره به همکاري بسيار شايسته دانشگاه الزهراء به عنوان يکي از مراکز معتبر علمي و پژوهشي کشور در فرآيند آسيب شناسي بيولوژيک، گفت: آسيب شناسي بيولوژيک اين نقش برجسته ارزشمند براي نخستين بار به صورت يک پايان نامه در رشته ميکروبيولوژي مورد پژوهش و تحقيق قرار گرفت که دستاوردهاي آن در آرشيو اين دانشگاه براي علاقمندان قابل دسترسي است.

وي از جمله آناليز و آزمايش‌هاي ساختار شناسي در اثر به شيمي تر از رسوبات، بخش‌هاي آسيب ديده، بخش‌هاي سالم، نمونه برداري از لکه‌هاي ايجاد شده روي نقش برجسته، آناليز ساختارشناسي آن‌ها، آناليزهاي (XRD) و (XRF)، تهيه تصاوير ميکروسکوپي و مقاطع نازک از نمونه‌هاي برداشت شده براي شناخت هرچه دقيق تر وضعيت موجود و آناليز مکانيزم رفتار عوامل مخلل در اثر اشاره کرد.

به گفته اين مقام مسوول، با توجه به نتايج حاصل از آسيب شناسي و مانيتورينگ، طرح حفاظت موزه‌اي از اثر پيشنهاد شده که براي نخستين بار در کشور مطرح مي شود.
وي اظهار داشت: اميد است پس از اجرا و موفقيت آميز بودن اين طرح الگويي براي حفاظت از ساير نقش برجسته‌هاي کشورمان شود.

رحيمي با مورد توجه قرار دادن موقعيت قرارگيري اين نقش برجسته در پايتخت کشور و ظرفيت‌هاي گردشگري پيرامون آن، خاطرنشان کرد: در تلاشيم تا دو سال آينده اجراي اين طرح تحقق پذيرد.

119/

انتهای پیام/

کد خبر 1389111610