مرمت‌ اساسي نقوش هندسي و تزئينات داخلي گنبد سلطانيه

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين خبر اظهار داشت: در ايوان غربي آيات، احاديث، نقوش هندسي وجود دارد که در تزئينات آن بخشي از سوره فتح با خط ثلث به چشم مي‌خورد.

عليرضا رازقي با اشاره به اينکه در لنگه طاق‌هاي روي ايوان و در زير لنگه تزئينات هندسي وجود دارد، ادامه داد: در حاشيه آن کتيبه‌اي با عنوان سلطان محمد الجايتو با خط کوفي تزئيني چرخش دارد و مرمت آن نيز به پايان رسيده است.

وي افزود: بدنه عمودي نماي بيروني ايوان مزين به کتيبه‌اي با خط ثلث است که دور تا دور لنگه طاق چرخش دارد و از چهار متري تا 19 متري امتداد پيدا مي‌‌کند.

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه با بيان اينکه اين نوشته‌ها دوباره به سمت چهار متري سطح زمين بر مي‌گردد، گفت: اين موضوع در در هشت ايوان داخلي گنبد سلطانيه تکرار مي‌شود و مرمت کتيبه مذکور نيز در ايوان غربي پايان يافته است.

به گفته وي در زير نرده‌هاي چوبي فوقاني ايوان کتيبه‌اي در وصف ابوسعيد فرزند سلطان محمد اولجايتو قرار داشت، که مرمت شد.

اين مقام مسوول اهميت اين کتيبه را بسيار مهم دانست و ادامه داد: تزئينات اين کتيبه مربوط به دوره دوم ايلخاني و در دوران فرزند اولجايتو بوده است.

وي با بيان اينکه در دو طرف ايوان هم احاديثي از امام علي و پيامبر آمده است، تأکيد کرد: حديث نقل شده از امام علي به خط کوفي و پيامبر به خط ثلث نگاشته شده است.

رازقي بيان داشت: حديث پيامبر با خط کوفي تزئيني و به رنگ مشکي کار و مرمت شده و علاوه بر آن براي آيات و احاديث طبقه اول ايوان مرمت تزئينات اسليمي و نقوش هندسي را انجام داديم.

مدير پايگاه ميراث جهاني گنبد سلطانيه يادآور شد: در زير لنگه طاق‌هاي اين ايوان چهار شمسه با اسليمي بسيار زيبا که در حاشيه تمامي آن‌ها کلمه سلطان محمد اولجايتو آمده، مورد مرمت قرار گرفته است.

112/

انتهای پیام/

کد خبر 1389111624