بهرام رضايي از جمله اقدامات مرمتي انجام شده به مرمت ديوارهها، ازاره چيني پاي ديوار، استحکام بخشي، بدنه سازي و اجراي کف فرش با سنگ طبيعي اشاره کرد و گفت: عمليات مرمت اين دروازه با همکاري شهرداري شهرستان ميبد انجام شده است.
وي اين عنصر شهري را به عنوان تنها دروازه باقي مانده از شارستان قديم ميبد و بسيار حائز اهميت دانست و گفت: اين دروازه علاوه بر داشتن ساختار معماري يک دروزاه، نام و جايگاه آن نيز بيانگر بخشي از تاريخ، فرهنگ و وقايع زمان هاي گذشته است.
اين مقام مسوول کاربري اين دروزاه را تک کاربردي عنوان کرد و گفت: دروزاه کسنوا به عنوان محل ورود به شهر تاکنون کاربري خود را حفظ کرده است.
وي علت شهرت اين دروازه به کسنوا را به دليل وجود زمينهاي کشاورزي و باغهاي انار در بخش غربي کنار حصار بيان کرد که توسط قناتي به همين نام آبياري ميشده است.
رضايي اضافه کرد: دروازه علاوه بر ترکيب و تناسبات زيباي خود(ترکيب دو برج، طاق و تويزه و اتصال به حصار شهر) داراي تزئينات خشتي زيبائي است که در بيشتر برجها و باروهاي شهرهاي خشتي ديده ميشود.
به گفته اين مقام مسوول تزئينات اين دروزاه در چند رديف به صورت لوزي، برجهاي دندانه دندانه، کنگرههاي لبهها، نقش چله پايي و تيرکشهاي بسيار زيبا کار شدهاند.
وي قدمت اين دروزاه را از دوره مظفرالدين شاه به بعد معرفي کرد و يادآور شد: دروزاه کسنوا به شماره 3700 در تاريخ 25 اسفندماه 79 در حافظه آثار ملي به ثبت رسيده است.
/119
انتهای پیام/