سايت موزه گوهر تپه، شاخص ترين سايت مطالعاتي آسيا

به گزارش ميراث آريا(chtn)، مديرکل اداره ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مازندران در ديدار با هيأت باستان شناس کره‌اي از توجه ويژه به سايت موزه‌هاي استان مازندران در سال‌هاي اخير خبر داد و گفت: تلاش براي حفظ و نگهداري آثار تاريخي در اولويت کاري اين اداره کل قرار دارد.

اسدالله محمدپور با اشاره به شناسايي دو هزار و 300 اثر تاريخي تاکنون در اين استان، ايجاد موزه‌هايي را در مجاورت سايت موزه‌ها و غارهاي استان ايده بسيار شايسته‌اي عنوان کرد و گفت: موزه‌ها آئينه تمام نماي تاريخ و فرهنگ يک ملت است که مي‌تواند به طور زنده ميراث گذشتگان را براي مردم روايت کند.

سرپرست هيأت اعزامي به ايران، رئيس دانشگاه ميراث فرهنگي کره و رئيس کل موزه‌هاي کره و متخصص پارينه سنگي نيز به عنوان سخنران بعدي، استفاده از اثر را به عنوان بهترين شيوه نگهداري يک اثر تاريخي توصيه کرد.

پروفسور کي دونگ بي، که به دليل فعاليت بر پروژه \"مسير حرکت مردم از آفريقا و آسيا در عصر پارينه سنگي\" در استان مازندران حضور يافته است، بيان داشت: ايجاد يک موزه در مجاورت سايت‌هاي پژوهشي و غارها با استفاده از آثار به دست آمده از همان محل علاوه بر بازگويي فرهنگ و شيوه زندگي انسان‌هاي پيش از تاريخ، از لحاظ گردشگري نيز حائز اهميت است.

چوانگ نيز به عنوان يکي از اعضاي هيأت کره‌اي نماينده آسيا در حوزه ثبت جهاني يونسکو و صاحب موزه شخصي عصر آهن در کره جنوبي، سايت موزه گوهرتپه را به عنوان يکي از شاخص ترين سايت‌هاي مطالعاتي در آسيا ناميد و يادآور شد: اين سايت با داشتن دوره‌هاي مختلف تاريخي اطلاعات وسيعي را در اختيار علاقمندان به تاريخ مي‌گذارد.

وي در پايان خواستار همکاري بيشتر با اداره ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مازندران شد و براي دفاع از آثار تاريخي مازندران به منظور ثبت جهاني در يونسکو اعلام آمادگي کرد.

محمدپور تپه باستاني گوهر تپه واقع در نزديکي بهشهر را به عنوان يکي از کهن ترين تپه‌هاي باستاني کشور توصيف کرد و بيان داشت: اين تپه داراي لايه‌هاي تمدني گسترده اي است.

وي اضافه کرد: براساس آخرين يافته‌هاي تيم باستانشناسي سابقه زندگي در اين منطقه به بيش از هفت هزار سال پيش مي‌رسد.

اين مقام مسوول وسعت بيش از 50 هکتاري اين تپه باستاني را نشان از استقراري توام با پيشرفت و گسترش بيان کرد و خاطرنشان کرد: براساس مستندات به دست آمده، اين پيشرفت ثمره رقابت ميان اين تپه با ديگر محوطه‌هاي باستاني پيرامون خود بوده است.

119/

انتهای پیام/

کد خبر 138911175