به گزارش ميراث آريا (chtn) منصور بهرامي ، متخصص اطفال با بيان اينکه آهن يک عنصر مهم براي سلامت انسان است، اظهار داشت: در ساختار گلبول قرمز خون، آهن به کار رفته و نقش خون‌رساني و انتقال اکسيژن از بافت ريه به ساير بافت‌هاي بدن را بر عهده دارد؛ آهن در سلامت گلبول قرمز خون نيز بسيار تأثير‌گذار است.

وي گفت: يکي از شايع‌ترين انواع کم‌خوني، فقر آهن است که در حال حاضر معضل بهداشتي بسياري از مردم دنيا محسوب شده و بيشتر در دختران و زنان به خاطر عادات ماهانه و زايمان ديده مي‌شود.

اين متخصص اطفال به کمبود آهن در کودکان اشاره کرد و افزود: يک ‌سوم کودکان کشور دچار فقر آهن هستند؛ کودکان نياز به خونرساني دارند. آهن علاوه بر خونرساني؛ در رشد تفکر و سلامت مغز نقش بسيار مهمي را ايفا مي‌کند و به همين خاطر مادران نبايد در دادن قطره آهن به کودکان، کوتاهي کنند.

بهرامي بي‌حالي، رنگ‌پريدگي و ضعف چسماني را از علائم کم‌خوني ناشي از فقر آهن در کودکان دانست و ادامه داد: لطمه به سيستم عصبي، کاهش قدرت يادگيري و تأثير سوء بر عملکرد مغز از عوارض فقر آهن در کودکان است.

وي درباره نحوه استفاده از قطره آهن در کودکان اظهار داشت: براي کودکاني که داراي وزن مناسب هستند، خوراندن قطره آهن بايد از 6 ماهگي و همراه با غذاهاي کمکي آغاز شود؛ البته در خصوص نوزادان نارس و کم‌وزن، هنگامي که وزنشان 2 برابر شد و از آغاز 2 ماهگي مي‌توان از قطره آهن استفاده کرد؛ قطره آهن بايد 2 ساعت قبل يا بعد از دادن شير يا غذاي کمکي به کودک خورانده شود.

اين متخصص اطفال با بيان اينکه استفاده از قطره آهن در کودکان بايد تا 2 سالگي انجام‌ شود، خاطرنشان کرد: از آنجايي که اين قطره موجب سياه شدن دندان‌هاي کودک مي‌شود، بهتر است براي پيشگيري از اين مسئله مادران قطره آهن را از پشت دندان کودک داخل دهان او بريزند و پس از آن مقداري آب به طفل داده شود.202

انتهای پیام/

کد خبر 138911179