مستندات بازخواني نقش برجسته چشمه علي تهيه شد

مشاور و مدير پروژه محوطه تاريخي نقش برجسته چشمه علي شهرستان ري در گفتگو با ميراث آريا(chtn) با بيان اين مطلب افزود: مستندات بررسي و بازخواني نقش برجسته چشمه علي با توجه به شدت فرسودگي به وسيله تصاوير مادون قرمز در شب، تصاويري در زمان تابش مستقيم نور خورشيد و هنگام بارندگي از زواياي مختلف اثر تهيه شد.

مجدالدين رحيمي دقت تصاوير تهيه شده را بسيار بالا عنوان کرد و افزود: کتيبه‌ها در اين پژوهش با استفاده از نرم افزارهاي گرافيکي ويرايش تصاوير چون فتوشاپ، فري هند و کورل بازسازي مجازي شدند.

وي با اشاره به بررسي سبک خطاطي متون، بيان داشت: همچنين روش‌هاي به کار رفته در فرايند ايجاد اين اثر تاريخي فرهنگي مورد بررسي قرار گرفت.

اين مقام مسوول اضافه کرد: با توجه به شدت فرسودگي کتيبه‌ها، روند تحقيق و بازخواني به صورت ميداني و بررسي مستقيم انجام شد.

وي شدت فرسودگي بخش‌هايي از اين اثر ارزشمند تاريخي فرهنگي را بيش از 60 درصد توصيف کرد و گفت: متون آن با استفاده از مستندات تهيه شده از وضعيت موجود نقش برجسته بازخواني شد.

رحيمي با بيان اينکه از شخصيت سراينده، حجار و نويسنده آن در اين اثر حرفي به ميان نيامده است، بيان داشت: در نخستين محور افقي موجود در فراز اثر قصيده 11 بيتي در مدح فتحعلي شاه قاجار ديده مي شود.

/119

انتهای پیام/

کد خبر 1389111922