تجارت \"مالايا و سوماترا\" و \"غرب‌ آسيا\" در مسير راه ابريشم

به گزارش ميراث آريا (chtn) نيک حسن عبدالرحمن در اين همايش گفت :‌سفال‌هاي ايراني و عراقي در شبه جزيره مالاوي و سوماترا به عنوان شاهدي بر تجارت در مسير راه ابريشم در سده هاي ۷ تا ۱۰پيشينه را مي‌توان به دو راه منابع مکتوب ايراني- عربي و نيز بر پايه شواهد باستان شناختي چون سفال‌ها و سکه‌ها محدود کرد.

وي افزود : براي اولين بار شش کشتي آسيايي در سده هفتم از تنگۀ مالاکا عبور کردند و اين کار تا هشتصد سال بعد براي تجارت ادويه ادامه يافت.

به گفته اين مقام مسؤول دو دسته شواهد مستند و باستان شناسي به وجود تجارت بين شبه جزيره مالايا و سوماترا با غرب آسيا در مسير راه ابريشم و در سده هاي هفتم تا دهم پس از ميلاد به اثبات مي رساند. سوابقي که از آن‌ها مي‌توان به منابع مکتوب ايراني-عربي و مواد باستان شناختي اشاره کرد .

وي ادامه داد :‌ در ميان منابع مکتوب مي‌توان نوشته‌هاي “ابودلف” و “ابن بطوطه” ، مجموعه‌اي از خاطرات دريانوردان مانند کتاب المسالک و الممالک از “ابوالقاسم عبيدالله ابن خردادبه” و نيز ديگر رساله‌ها و فرهنگ هاي جغرافيايي را نام برد.

وي کتاب ادريسي به نام “نزهه المشتاق في اختراق الآفاق” و “معجم البلدان” ياقوت حموي را از ديگر منابع مکتوب در اين حوزه عنوان کرد.

معاون دانشگاه ملي مالزي گفت : مدارک باستان شناسي در اين راه بيشتر به سفال‌ها محدود مي‌شوند.

وي افزود : تحقيقات باستان شناسي در سوماترا و شبه جزيرۀ مالايا به کشف دو نوع سفال آسياي غربي منجر شده که از آن‌ها مي‌توان به قطعات ديوارکوب شده و نيز قطعات لعاب داري با رنگ هاي سبز تيره و آبي اشاره کرد . /122

انتهای پیام/

کد خبر 1389112612