محمد صافي با بيان اينکه دو رويکرد تجربي و انجام آزمايشات براي مطالعه، عيب يابي و علاج بخشي اين سازهها وجود دارد، گفت: رويکرد تجربي به مطالعه اسناد تاريخي ساخت اين نوع سازهها، بررسي سازههاي تخريب شده يا علاج بخشي شده، سوابق تحمل خسارات و استفاده از ادبيات فني شناسايي اين نوع سازه ها ميپردازد.
اين کارشناس با اشاره به رويکرد انجام آزمايشات ممکن براي شناسايي سازه و برآورد حداقلهاي لازم براي تکميل محاسبات و طراحيها، بيان داشت: اين دو رويکرد بايد به صورت مکمل استفاده شوند.
وي گامهاي بهسازي سازههاي تاريخي را ارزيابي ايمني، پيش استحکام بخشي و آزمايشات براي به دست آوردن پارامترهاي لازم براي طرح علاج بخشي، طرح پايدارسازي کلي، طرح آب بندي و مرمت تاريخي، طرح مقاوم سازي سازهاي و حفاظت رويهها برشمرد.
صافي اضافه کرد: به علت از بين رفتن پوشش خاکريز ديواره و افزايش احتمال آبشستگي و تشديد بارهاي ناشي از سيلاب به طور مستقيم بر بدنه اصلي، پي سازه در معرض تهديد و ناپايداري قرار گرفته و ادامه اين روند ممکن است علاوه بر ريزش موضعي آن به ادامه روند تخريب و گسترش آن منتهي شود.
به گفته اين کارشناس، در حال حاضر نياز به حفاظت سطحي در برابر بارندگي با روشهايي همچون پوشش سطحي و از سوي ديگر کنترل سيلاب با اصلاح رژيم مخزن و رودخانه و برگرداندن آن به حالت عادي تخليه سيلاب فوري پيشنهاد ميشود.
وي پايدارسازي اضطراري سازه بند براي کنترل روند ريزشها و سپس بهسازي اوليه براي تثبيت فوري را توصيه کرد و گفت: پس از خروج از شرايط بحراني فعلي اقدام به پايدارسازي داخلي و کلي آن و در نهايت مرمت سطحي شود.
صافي با اشاره به نامشخص بودن وضعيت جديد سازهاي ايجاد شده بر اثر تغييرات و تخريبهاي اخير و نياز به بررسي و ارزيابي فوري پل بند، توصيه کرد هرگونه عمليات عمراني و بهره برداري ترافيکي متوقف شده و حريم اضطراري عبور و مرور و فعاليت تعريف و اجرا شود.
وي در دستور کار قرار گرفتن فوري برنامه پايش مناسب را ضروري دانست و يادآور شد: اين برنامه شامل پايش بالادست، پائين دست، جناحين و رويه تاج بند ميشود.
به گفته اين مقام مسوول، لازم است برنامه نرم افزاري اقدامات اضطراري شامل پيش بيني هاي لازم براي فرو ريزش کلي در بالادست و پائين دست، اقدامات ايمني و هشدارهاي ايمني جاني، اقدامات پيش بيني حفظ پائين دست و اقدامات امنيتي پيشگيري از بحران در دستور کار قرار گيرد.
119/
انتهای پیام/