آسياب زنگي بشرويه به بهره برداري رسيد

معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي خراسان جنوبي در گفتگو با خبرنگار ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب گفت: در مسير قديمي بشرويه به رقه که بخشي از جاده کهن اين شهر به طبس بوده و مطابق با قناتي کهن که از کوه‌هاي رقه سرچشمه مي‌‌گيرد، هفت آسياب آبي واقع شده است.

حميد حلاج مقدم ادامه داد:‌ اين قنات‌ها از نظر تکنولوژي ساخت و تجميع هنرمندانه شيب ملايم زمين، منظر تاريخي فرهنگي و از همه مهمتر دائر بودن حداقل سه آسياب و کيفيت منحصر به فرد آرد توليدي آ‌ن‌ها ظرفيت‌هاي قابل توجهي براي گردشگري شهرستان و استان همراه دارد.

وي ادامه داد: آسياب شماره سه بشرويه از مجموعه آسياب‌هاي تاريخي است که در منطقه نمونه گردشگري شهرستان بشرويه (مصوب سفر اول رياست جمهور به استان خراسان جنوبي ) واقع شده و با شماره 20571 در فهرست آثار ملي کشور به ثبت رسيده است.

معاون حفظ ، احياء و ثبت آثار تاريخي خراسان جنوبي با اشاره به اينکه از محل اعتبارات منطقه نمونه گردشگري شهرستان بشرويه در سال 87 (اجرا شده در بهار 1388) مبلغ 80 ميليون ريال براي مرمت آسياب هزينه شده است، اظهار داشت: و در سال 1388 محوطه‌سازي و احياي مسير آب آسياب نيز انجام شد.

حلاج مقدم خاطر نشان کرد: در حال حاضر آسياب زنگي(سوم) در کنار آسياب پنجم (آسياب ديگر از مجموعه آسياب‌هاي هفتگانه بشرويه) مرمت شده و دومين آسياب است که عمليات محوطه‌سازي آن نيز به پايان رسيده و آماده بهره‌برداري است.

وي تأکيد کرد: در اين مراسم فرماندار و شهردار بشرويه نيز در زمينه مزيت‌هاي گردشگري و استعدادهاي بومي و توليدي اين آسياب‌ها سخناني ارائه کردند.

اين مقام مسوول يادآور شد: آسياب‌هاي بشرويه در صورت کار شبانه‌روزي و مداوم، ظرفيت توليد روزانه 21 تن آرد گندم با کيفيت را دارند و اين ظرفيت که با استفاده از انرژي پاک فراهم شده با توجه به قيمت حامل‌هاي انرژي و بحث‌هاي اقتصادي و زيربنايي مرتبط با آن، بستر مناسبي را براي توسعه صنايع بومي منطقه فراهم مي‌آورند. /111

انتهای پیام/

کد خبر 1389112757