3 نمونه از آداب و رسوم قزوين ثبت معنوي شد

به گزارش ميراث‌آريا(chtn) مديرکل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان قزوين با اعلام اين خبر گفت: ميراث‌معنوي شامل بيان‌ها و سنت‌هاي شفاهي، هنرهاي نمايشي، رويه‌هاي اجتماعي، شعارها و آداب و رسوم و جشنواره‌ها است که در بافت اجتماعي يک جامعه وجود دارد و در فرهنگ بومي مناطق به صورت مخصوص انجام مي‌شود؛ اين مراسم جذابيت ويژه‌اي داشته و براي گردشگران و محققان و پژوهشگران بسيار جالب و متنوع است.

اسدالله بيرانوند با ابراز رضايت از ثبت سه مراسم آئيني استان افزود. مراسم پنجاه بدر، سوم امام حسين (ع ) و سمنوپزان از جمله ميراث معنوي معرفي شده در حوزه آداب و رسوم در دومين همايش شوراي عالي سياستگذاري ميراث ‌فرهنگي کشور که در چابهار برگزار شد بود که مورد تاييد قرار گرفت.

وي با يان اينکه استان براي نخستين‌بار موفق به ثبت ملي اين آداب و رسوم شد، تصريح کرد: از زحمات افرادي که براي ‌جمع‌آوري و تدوين مطالب براي ثبت آثار معنوي‌، فرهنگي، طبيعي و صنايع دستي تلاش کرده‌اند قدرداني مي‌شود.

وي اظهار داشت: مراسم پنجاه بدر، ‌سوم امام حسين(ع) و سمنوپزان از جمله آيين‌هايي هستند که مخصوص قزوين بوده و به صورت خود جوش در آداب و رسوم مردم فهيم آن اجرا مي‌شده است که اميدواريم با ساماندهي و ثبت آن بتوانيم نسبت به معرفي آنها در سراسر کشور و حتي در بعد بين‌المللي در جذب و جلب گردشگر موفق و از رونق اقتصادي آن بهره‌مند شويم.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 138911289