بقايي با تاکيد بر ايراني بودن مولانا در مراسم افتتاح نمايشگاه ميراث فرهنگي کشورمان که روز چهارشنبه گذشته در استانبول برپا شد، در حضور جمع زيادي از مقامات ارشد استانبول، نخبگان و شخصيتهاي فرهنگي و نيز سرکنسولهاي خارجي مقيم اين شهر تصريح کرد: ايران و ترکيه دوملت بزرگ در منطقه هستند که رشتههاي مشترک فرهنگي زيادي نيز اين دوملت را به هم پيوند داده است.
در حالي که بسياري از رسانههاي ترکيه سخنان معاون رييس جمهوري کشورمان را عينا و با حفظ امانتداري به مخاطبان خود ارايه کردند، روزنامه حريت اين سخنان را با شيوهاي ناشيانه و مشکوک، تحريف کرد.
رسانههايي همچون خبرگزاري اخلاص، خبر ترک، تون گازته لر، خبر ايکس و تعداد زيادي از مطبوعات و رسانههاي ديگر ترکيه سخنان بقايي را به همان صورت که وي گفته بود نقل قول کردند و خبرگزاري نيمه رسمي آناتولي و تعداد اندکي از رسانههاي ديگر ترکيه نيز با حذف کلمه ايراني از سخنان بقايي ، مولانا را صرفا متفکر بزرگ نام بردند.
نمايشگاه فرهنگي و گردشگري ايران که چهارشنبه گذشته با حضور حميد بقايي در استانبول گشايش يافت، امروز / يکشنبه / پس از چهار روز فعاليت گسترده و نمايش ظرفيتهاي فرهنگي و گردشگري کشورمان به شهروندان ترک و ساير گردشگراني که به ترکيه سفر کرده اند، به کار خود خاتمه ميدهد.
براساس اين گزارش، برپايي اين نمايشگاه در يکي از پرترددترين ميادين گردشگري استانبول و در جوار مسجد سلطان احمد و نيز اياصوفيه موجب جذب بازديدکنندگان بسياري از اين نمايشگاه شد.
تاکنون دهها هزار نفر از گردشگران و علاقه مندان از اين نمايشگاه بازديد کردهاند و به همين علت به نظر ميرسد که اين نمايشگاه توانسته باشد به اهداف خود که همانا معرفي جاذبههاي فرهنگي و گردشگري کشورمان بوده است، نزديک شود.
اين نمايشگاه که از سوي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشورمان و با همکاري سرکنسولگري ايران در استانبول و نيز شهرداري کلانشهر استانبول در يکي از پرترددترين ميادين اين شهر برپا شد، توانست به خوبي توانمنديهاي گردشگري و فرهنگي کشورمان را علاوه بر شهروندان ترک به ساير گردشگران خارجي نيز معرفي کند.
اين نمايشگاه در يک خيمه بزرگ چادري به وسعت ۱۲۰۰مترمربع در محوطه ميدان بين دو اثر تاريخي مهم شهر استانبول مسجد ايا صوفيه و مسجد سلطان احمد برپا شده است.
در اين جشنواره گروههاي فرهنگي و هنري و گردشگري از استانهاي مختلف جمهوري اسلامي ايران با ارايه صنايع دستي، غذاهاي سنتي ايراني و برخي اقلام موزهاي و جاذبههاي گردشگري کشورمان را به بازديدکنندگان و علاقه مندان عرضه و تشريح کردند.
* مولانا کيست ؟
جلالالدين محمد بلخي از مشهورترين شاعران فارسي زبان ايراني تبار است . نام کامل وي محمد ابن محمد ابن حسين حسيني خطيبي بکري بلخي بوده و در دوران حيات به القاب جلالالدين ، خداوندگار و مولانا خداوندگار ناميده شده است.
در قرنهاي بعد (ظاهرا از قرن ؟) القاب مولوي، مولانا، مولوي رومي و ملاي رومي براي وي به کار رفته است و از برخي از اشعارش تخلص او را خاموش و خموش و خامش دانسته اند.
وي ابيات کمي نيز به زبانهاي ترکي و يوناني نيز دارد با اينکه زبان مادريش پارسي بوده است.
/104
انتهای پیام/