ابر رايانه دانشگاه صنعتي اميرکبير داراي توان گرافيکي 32 هزار ميليارد عمليات در ثانيه، توان پردازشي 34 هزار ميليارد عمليات در ثانيه و سرعتي برابر 40 گيگابايت است.
پروژه ساخت ابررايانه امير کبير باهمکاري 20 پژوهشگر از دانشکده هاي برق و کامپيوتر دانشگاه صنعتي اميرکبير از سال 88 آغاز شده بود.
رييس جمهوري در اين مراسم همچنين از ابررايانه دانشگاه صنعتي اصفهان که در زمره 500 ابررايانه برتر جهان قرار دارد رونمايي کرد.
ابررايانه، رايانهاي است که از نظر ظرفيت پردازش و سرعت محاسبه از ديگر کامپيوترها قويتر عمل ميکند و در اموري که به محاسبات زياد و دقيق نيازمند است مانند پيشبيني وضع هوا، نمونهسازي مولکولي براي محاسبه ساختارها و خصوصيات ترکيبهاي شيميايي، مولکولهاي زيستي، شبيهسازيهاي فيزيکي مانند شبيهسازي هواپيما در تونل باد، تحقيقات در مورد واکنشهاي هستهاي و رمزگشايي به کار ميرود.اين ويژگيها موجب شده که ابررايانه ها کالايي راهبردي و استراتژيک تلقي شوند.
اولين ابررايانه ايران در سال 1380 توسط محققان مرکز تحقيقات پردازشهاي فوقسريع دانشگاه صنعتي اميرکبير به بهرهبرداري رسيده بود که داراي حداکثر توان پردازشي 860 ميليارد عمل در ثانيه است و پس از آن سوي محققان پژوهشگاه دانشهاي بنيادي اولين ابررايانه ويژه پردازش در حوزه نانو محاسباتي را در اين پژوهشگاه راهاندازي کردند.
پيش از اين اطلاعات مربوط به ساخت و سازها در خارج از کشور پردازش مي شد که با رونمايي از ابررايانه هاي ملي توسط رييس جمهوري، نياز کشور به خارج در اين حوزه برطرف شد.
ابررايانه 'تيانهه 1A' کشور چين در مقطع کنوني برترين ابررايانه جهان محسوب ميشود که از حداکثر سرعت 57/2 پتافلاپ برخوردار است که سرعت آن 50 درصد بيشتر از ابررايانه دوم جهان متعلق به کشور آمريکا است. 202
انتهای پیام/