تغيير کاربري کاروانسراي حاج کمال به مجموعه تاريخي رباط کريم

به گزارش ميراث آريا(chtn) رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري شهرستان اسلام شهر و رباط کريم در مراسم گشايش کاروانسراي حاج کمال گفت: عمليات مرمت کاروانسراي حاج کمال از سال 84 تاکنون به صورت مستمر با صرف اعتبار بيش از 7 ميليارد و 500 ميليون ريال انجام شده است.

عليرضا حسين آبادي مهمترين اقدامات انجام شده را مرمت فضاي دروني کاروانسرا و بازسازي طاق‌هاي فرو ريخته اين بنا عنوان کرد و گفت: همچنين عمليات مرمت بام بنا، استحکام بخشي و مقاوم سازي جرزهاي در معرض خطر اين کاروانسرا انجام شد.

وي با اشاره به ايجاد کانال دفع رطوبت و زه کش به منظور دفع رطوبت و آسيب هاي ناشي از آن، افزود: کف فرش برخي از اتاق‌ها و بازسازي و بهسازي سرويس بهداشتي نيز انجام شد.

اين مقام مسوول عمليات مرمت کف فرش، کف سازي ميان سرا و جلوخان کاروانسرا و مرمت شترخان‌ها و سالن‌هاي کاروانسرا را از ديگر اقدامات مرمت برشمرد و بيان داشت: همچنين عمليات برق کشي و نورپردازي نيز انجام شد.

وي ساخت و نصب در و پنجره‌هاي چوبي اروسي و تخليه و بندکشي ديوارهاي آجري بنا را از ديگر اقدامات مرمتي عنوان کرد و يادآور شد: همچنين عمليات مرمت موضعي در بخش‌هاي مختلف بنا و ساخت و نصب ناودان‌هاي سنگي انجام شد.

حسين آبادي با اشاره به تغيير کاربري اين کاروانسرا به مجموعه فرهنگي تاريخي شهرستان رباط کريم دربرگيرنده موزه تاريخي و فرهنگ مردم منطقه رباط کريم، بخش کتابخانه و مرکز اسناد و بخش آموزش هنرهاي سنتي و سالن اجتماعات گفت: هم اکنون بخشي از اتاق‌هاي اين کاروانسرا به عنوان اداره ميراث فرهنگي شهرستان رباط کريم و کارگاه آموزش صنايع‌دستي در حال بهره برداري است.
119/





انتهای پیام/

کد خبر 1389120445