مرمت در امامزاده \"سهل بن علي\" به پايان نزديک مي‌شود

محسن علمدار در گفتگو با ميراث‌آريا(chtn) با اعلام اين خبر افزود: عمليات مرمتي اين بنا از سال 1386 با تعمير و مرمت بام‌ها و با اعتباري بيش از 550 ميليون ريال آغاز شد.

علمدار با بيان اينکه ادامه عمليات در سال 88 نيز در بخش کاشيکاري گنبد با اعتباري معادل 140 ميليون ريال ادامه پيدا کرد، افزود: مرمت اين بنا در سال 89 نيز در قسمت محوطه و همچنين تزئينات وابسته به معماري با اعتباري بيش از 600 ميليون تومان پايان يافت.

اين مقام مسؤول در ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان مرکزي خاطرنشان کرد: هم اکنون ادامه عمليات مرمتي بنا در بخش تزئينات وابسته به معماري در حال انجام است.

وي از تعميرات بدنه‌هاي حياط و اجراي آجرچيني در قسمت ازاره‌ها، اجراي نايکش در قسمت‌هاي خارجي بنا به منظور دفع رطوبت، تعميرات کف فرش‌ها و اجراي مجدد آنها در ايوان‌ها، اجراي کاشيکاري در کف گنبد بر اساس منحني و الگوي اصلي به عنوان اقدامات مرمتي انجام شده روي اين بنا ياد کرد.

علمدار ادامه داد: تعميرات گنبد در داخل 2 پوسته و اجراي کلاف‌هاي حفاظتي به منظور جلوگيري از رانش‌هاي احتمالي گنبد، تثبيت نقاشي‌هاي زيرگنبد و اجراي آن و تثبيت قسمت‌هاي رسمي‌بندي و مقرنس داخل گنبدها نيز از ديگر اقدامات مرمتي صورت گرفته روي اين بنا است.

امامزاده سهل‌بن‌علي(ع) واقع در شهرستان آستانه شازند در استان مرکزي از امامزادگان صحيح‌النسب است که با پنج واسطه به امام جعفرصادق(ع) مي‌رسد. بناي اوليه اين امامزاده مربوط به دوران آل‌بويه است و در قرون مختلف از جمله سلجوقيان، ايلخانان، صفويه و قاجار عمليات ساخت بناهاي عام‌المنفعه و عمليات مرمت در بنا انجام گرفته است.

گنبد اين بنا 2 پوسته و به صورت ناري است که با منحني شبدري يکي از زيباترين فرم‌هاي گنبدي در سطح کشور به شمار مي‌رود. ارتفاع اين گنبد از داخل 18 متر و تا سطح نهايي گنبد از خارج 26 متر است.

امروزه از بناي دوران آل‌بويه اثري باقي‌نمانده است، ولي بنا به تاريخ روي سنگ قبر بناي امامزاده را به دوره ايلخاني نسبت مي‌دهند. در قسمت زيرگنبدخانه نقاشي‌هاي دوره قاجار و در قسمت غلام گردش آثار نقاشي گل و مرغ مربوط به دوره صفويه ديده مي‌شود.

/115

انتهای پیام/

کد خبر 1389120447