پل لاتيدان در برابر حوادث ايمن‌سازي مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn)، پل لاتيدان در بخش مرکزي شهرستان بندرعباس و از نقاط ديدني استان هرمزگان در جنوب ايران است‌، اين پل در جاده لار به بندر عباس قرار دارد.

پل لاتيدان بر روي رودخانه کول قرار دارد و به همين خاطر به پل کول نيز معروف است از آنجا که اين رودخانه در مسير جريان آبراهه‌هاي متعدد قرار دارد در فصل بارندگي حجم آبي که از زير اين پل مي‌گذرد، گاهي اوقات بسيار زياد مي‌شود، که مي‌تواند به اين پل آسيب‌ جدي وارد کند.

به همين منظور مطالعات بر روي مسيل‌هاي متعددي که به اين پل منتهي مي‌شود آغاز شده و پس از شناسايي اين مسيل‌ها، اقدامات کندسازي جريان آب به منظور استحکام بخشي به اين پل صورت مي‌پذيرد.

گفتني است اين پل با داشتن حدود 200 دهانه و 1500 متر طول از طويلترين پل‌هاي قديمي ايران محسوب مي‌شود، که قدمت آن به اواخر دوره صفويه و اوائل دوره افشاريه بر مي‌گردد.

پل لاتيدان که در 50 کيلومتري غرب شهر بندرعباس قرار دارد و بر خلاف پل‌هاي ديگر دوره صفويه که آجري هستند از سنگ بدون شکل ساخته شده است و در حال حاضر 33 دهانه آن باقي مانده است.

لازم به ذکر است در ميان دهانه‌هاي اين پل چشمه‌ طاق‌هايي در دو طبقه تعبيه شده است،‌ که زيبايي سبک معماري سنتي ايراني را دو چندان کرده است،‌بناي اين پل يکي از عاليترين نمونه‌هاي پل‌سازي ايران قديم محسوب مي‌شود.

/118

انتهای پیام/

کد خبر 1389120750