حميد بقايي تصريح کرد: در اين جلسه مصوب شد آن دسته از تاسيسات گردشگري که به دليل عدم دسترسي به شبکه گاز شهري متصل نيستند و براي تامين سوخت موردنياز خود از گازوئيل استفاده مي کنند به شرط داشتن پروانه بهره برداري متغير از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از طريق استانداري ها سهميه گازوئيل تا سقف 4 ميليون ليتر در ايام سفرهاي نوروزي با تعرفه حمايتي دريافت کنند .
بقايي افزود: البته پيش از اين نيز در بسياري از استانها استاندارها دراين رابطه همکاري کردند و مقرر شد براي جبران و تجديد ظرفيت در اختيار استانداري ها ، ستاد نسبت به افزايش سر جمع سهميه استان براي رفع اين مشکل اقدام کند .
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خاطرنشان کرد: اينگونه تاسيسات مجاز شدند براي تامين گاز مايع مورد نياز خود از کپسول 50 و يا 11 کيلويي با تعرفه خانگي استفاده کنند .
بقايي افزود: همچنين مقرر شد به دستگاههاي ذيربط از قبيل وزارت نيرو و نفت تاکيد شود که با استناد ماده 8 قانون توسعه صنعت ايرانگردي و جهانگردي و آئين نامه اجرايي قانون مذکور هزينههاي آب ، برق و گاز تاسيسات گردشگري داراي پروانه بهره برداري معتبر از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با ماخذ تعرفه صنايع محاسبه و دريافت شود .
وي اضافه کرد: کارگاههاي صنايع دستي و فرش بافي نيز براي تامين سوخت و آب و برق مورد نياز خود از تعرفه صنايع بهرهمند خواهند شد و استانداريها براي تامين گازوئيل با نرخ حمايتي سهميه مورد نياز را منظور خواهند کرد.
معاون رئيس جمهور خاطرنشان کرد : مقرر شد بانک مرکزي جمهوري اسلامي ايران با همکاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ساز و کار پرداخت تسهيلات قرض الحسنه سفر را طراحي و براي اجرا ابلاغ کند .
وي افزود: بانک مرکزي نيز منافع مورد نياز اين تسهيلات را به عهده بانکهاي عامل مشخص و ابلاغ خواهد کرد .
بحث هدفمندي يارانهها و آزاد شدن حاملهاي انرژي به عنوان يک اتفاق مثبت در اقتصاد کشور اصناف مختلف را نيز تحت تاثير قرار داده است و بايد تلاش شود از اين اتفاق بهرهمندي مثبتي نيز داشت.
تاسيسات و موسسات گردشگري بخشي از اين اصناف هستند که به طور مستقيم به هموطنان خدماترساني ميکنند و در نوروز نيز به عنوان پر مسافرترين ايام سال حجم خدمات آنان بيش از گذشته افزايش يافته و فشرده تر ميشود.
نوروز و افزايش حجم خدماتدهي به هموطنان به عنوان مسافران نوروزي افزايش مصرف انرژي به ويژه در بخش سوخت را براي تاسيسات و موسسات گردشگري به ويژه واحدهاي پذيرايي _ خدماتي به دنبال دارد.
تخصيص سهميه سوخت و انرژي براي واحدهاي گردشگري خدماترسان موجب ميشود تا اين تاسيسات بدون هرگونه دغدغه نسبت به تامين سوخت و پرداخت بهاي آن خدمات مناسبي را به گردشگران ارائه داده و به تبع هموطنان نيز از خدماتي مناسب و با کيفيت بهرهمند شوند.
مقايسهاي ميان آب ، برق و گاز خانگي با صنعتي
آب و برق و گاز خانگي و صنعتي را ميتوان از دو شاخصه قيمت و ميزان فشار و قدرت بررسي کرد.
تعريف انشعاب خانگي بدين معناست که از اين سه عنصر در مصارف واحدهاي مسکوني در مکانهاي شهري و روستايي استفاده شود که تشخيص واحد مسکوني بر عهده ادارات ارائه کننده اين خدمات است که از لحاظ فشار و قدرت انشعاب ميتوان گاز را 185 ppm بر ستون آب تعريف کرد و فشار برق را ميتوان ولتاژ 230 ولت در تکفاز و ولتاژ 400 ولت در سه فاز تعريف کرد ، آب را نيز به صورت انشعاب لولههايي به قطر 5/1 سانتيمتر که اين انشعابات به صورت معمولي به متقاضيان ارائه ميشود.
قيمت اين سه عامل با توجه به قانون هدفمندي يارانهها به صورت آزاد ارائه ميشود و مشترکان به ميزان مصرفشان هزينههاي آن را به صورت تصاعدي پرداخت ميکنند.
اما انشعاب صنعتي به اين معناست که از سه عنصر آب و برق و گاز براي امور توليد و بهرهبرداري از صنايع، کارخانهها، استخراج معادن، صنايع کشاورزي و صنايع کوچک استفاده شود.
از لحاظ ميزان قدرت و فشار گاز براي اين بخش براساس قطر لوله و نوع رگولاتور و ميزان دماي هوا تعريف ميشود .
قطر انشعابات آب نيز بر اساس نوع پمپاژ و قطر لولهها تعيين ميشود ، فشار برق نيز که از نوع فشار قوي است 11 کيلووات و بيشتر است به صورت انتقال توسط کابلهاي صنعتي تعريف ميشود.
از لحاظ قيمت ، انشعابات صنعتي به صورت آزاد ارائه ميشوند و يارانهاي به آنها تعلق نميگيرد و به همين دليل ساختارهاي صنعتي به ميزان توليد و مقدار مصرفشان هزينه اين سه عنصر را به صورت واقعي پرداخت کرده و بر هزينههاي فروش کالا و خدمات اشان سرشکن خواهد شد .
به هر تقدير، در حال حاضر ميانگين قيمت هر ليتر گازوئيل به طور ميانگين ۲۵۰ تومان، نزديک به ۲۵ سنت است.
اگر چه افزايش قيمت گازوئيل در ايران پس از هدفمندي يارانه ها نسبت به قيمت قبلي در تاريخ ايران پس از انقلاب بسيار خاص بود، اما بايد توجه داشت که با همين قيمت فعلي نيز، قيمت گازوئيل در ايران با کشورهاي جهان تفاوت چشم گيري دارد.
اگرچه کشورهايي مثل ونزوئلا يا قطر، گازوئيلشان را به بهاي هر ليتر يک سنت و گاه کمتر از يک سنت نيز عرضه مي کنند، اما ميانگين قيمت گازوئيل در بين ۱۰ کشور مشابه ايران، از نظر سرانه توليد ناخالص بيش از ۸۶ سنت است، که اگر قيمت هر ليتر گازوئيل در ايران را به طور متوسط ۲۵ سنت( ۱۵۰ سهميه اي و ۳۵۰ آزاد، ميانگين برابر ۲۵۰ تومان) در نظر بگيريم، باز هم از کشورهاي مشابه خود(از نظر سرانه توليد ناخالص) قيمت پايين تري دارد.
/115
انتهای پیام/