مجتبيرضواني با بيان اينکه بهرهگيري مناسب از اين آداب و رسوم در طراحي لباس و شرايط زندگي کنوني نيز از ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره به شمار ميرود، تصريح کرد: امروز وظيفه ميراثفرهنگي حفظ اين آرايههاي با ارزش و انتقال آن به نسل طراحان جديد لباس براي ايده گرفتن متناسب با شرايط فعلي است.
وي با بيان اينکه پوششهاي کهن ايراني ضمن رعايت موازين عفاف و حجاب زنان و مردان، براي شرايط خاص کار متناسب است و آزادي عمل لازم را دارد، از معرفي آرايههاي فرهنگي و سنن جوامع روستايي استانها که کمتر در شرايط گذار جوامع به مدرنيته آسيب ديدهاند و حفظ اين ميراث کهن به عنوان ديگر اهداف برگزاري اين جشنواره ياد کرد.
معاون گردشگري استان مرکزي اظهار داشت: آرايههاي خرده فرهنگهاي ايران از تمامي ويژگيهاي تبديل شدن به الگوي پوشش مناسب ايراني و اسلامي با تنوع بالا برخوردار هستند.
وي گفت: جامعه هدف اين جشنواره را برنامهريزان فرهنگي و اجتماعي، فرهيختگان و دانشپژوهان دانشگاهي، مسؤولان حوزه عفاف و حجاب و طراحان مد لباس شامل ميشوند.
رضواني بيان داشت: بايد با بهرهگيري از دستاوردهاي اين جشنواره و نمايشگاه جنبي آن بستههاي مناسب فرهنگي و پوشش متناسب با فرهنگ بومي و به دور از فرهنگ غربي را تدوين و در جامعه نهادينه کرد.
اين مقام مسؤول با بيان اينکه فراخوان اين جشنواره اوايل سال آينده براي استانها ارسال ميشود، خاطرنشان کرد: اين جشنواره در موضوعات احياي ميراثمعنوي و مادي قوميتها متناسب با فصول، ايام، سن و جنس افراد، موقعيت اجتماعي و کاربريهاي خاص محيطي در پوششها، آواها و نواهاي آييني و رسمها و بازيهاي محلي برگزار ميشود.
/115
انتهای پیام/