فرهنگ ذهني حجاران ايراني همواره محفوظ مي‌ماند

اردشير آخوندي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با اعلام اين مطلب اظهار داشت: اصلي‌ترين وظيفه اين پايگاه ريشه يابي، پژوهش و تعيين خاستگاه نقوش حجاري قلعه هاي تاريخي اين استان است.

وي با اشاره به اينکه قلعه چالشتر نقوش بسيار زيادي دارد، ادامه داد: فاصله زماني 2500 ساله ميان تخت جمشيد و اين قلعه وجود دارد اما شاهد اشتراکات بسياري در نقوش اين دو اثر تاريخي هستيم.

مدير پايگاه قلاع تاريخي استان چهارمحال و بختياري تأکيد کرد: به يقين حجارهاي قلعه چالشتر تخت جمشيد را نديده بودند چرا که در آن زمان تخت جمشيد زير خاک بود.

وي اضافه کرد: با انجام پژوهش هاي فراوان در مي يابيم همان نقوش تخت جمشيد با مقياسي کوچک تر در قلعه چالشتر به چشم مي خورد و اين به دليل فرهنگ ذهني مشترک حجاران ايراني است.

اين مقام مسوول با تأکيد بر اينکه اين داشته هاي ذهني حجاران نسل به نسل منتقل شده و يا در ذهن اين افراد بوده، گفت: قدمت قلعه تاريخي چالشتر به دوران قاجار مربوط مي شود.

وي قدمت اين قلعه را حدود 115 سال اعلام کرد و ادامه داد: چالشتر در 5 کيلومتري غرب شهرکرد واقع شده و شامل سر درب با هشت ستون سنگي داراي نقوش حجاري بسيار زيبا، هشتي، خان نشين با اتاق هاي متعدد، سه ايوان با 30 ستون سنگي، ازاره هاي سنگي حجاري شده با نقوش مختلف صحنه هاي شکار، پرواز فرشتگان، نقوش گياهي پيچيده، گل و گلدان و نقوش خيالي است.

مدير پايگاه قلاع تاريخي چهارمحال و بختياري يادآور شد: اندروني قلعه با ايوان 10 ستوني، اتاق هاي نقاشي شده به سبک لندني و ايوان منقوش با شير و شکر، سر بخاري هاي گچ بري شده زيبا و برجسته، قاب و تخته هاي هندسي سقف اتاق ها و ايوان، حوض سنگي منقوش و ازاره هاي بيروني زيرزمين، همه جلوه اي خاص را در معرض ديد گردشگران، علاقمندان و پژوهشگران قرار داده است.

وي در پايان خاطر نشان کرد: حمام بسيار زيبا و کامل قلعه خود گوشه اي از جلوه معماري قلعه هاي چهارمحال و بختياري است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1389121528