اين آثار با سبک هايي که پس از دوره صفويه منسوخ شده بودند با استفاده از آثار موزه اي و اطلاعات کتابخانه اي بوجود آمده اند؛ ترصيع، طرح هاي صفوي و ترکيب طلا و نقره در اين هنر از جمله اين سبک ها است که توسط هنرمند جوان کشور، جمشيد ساعي، فرزند استاد امير ساعي خلق شده اند.
در اين نمايشگاه ظروف قلم زني از جنس نقره، مس، برنج و مس بار (ترکيبي از آلياژ برنج و مس) با سبک هاي مختلف همچون سياه قلم، مشبک، منبت و مرصع در معرض بازديد علاقه مندان قرار مي گيرد.
همچنين آثار قلم زني شامل زيورآلات همراه با سنگهاي تزئيني و قيمتي که ترکيبي از هنر قلم زني و تکنيک جواهر سازي است از ديگر آثاري است که در اين نمايشگاه به نمايش گذاشته مي شود.
قلمزني عبارت است از تزيين و کندن نقوش بر روي اشياي فلزي به ويژه مس، طلا، نقره، برنج و يا به عبارت ديگر ايجاد خطوط و نقوش به وسيله قلم با ضربه چکش و بر روي اجسام فلزي است؛ قلمزني يکي از رشتههاي هنرهاي سنتي ايران است که در دسته بندي، در رده هنرهاي صناعي و در گروه فلزکاري قرار دارد.
پيشينه قلمزني به زمان سکاها يا سيتها نسبت داده ميشود که نژاد آريايي داشتند. در هزاره اول پيش از ميلاد فلزکاري و قلمزني در ايران از رونق و اعتبار ويژهاي برخوردار بوده است و آثار با ارزشي از آن دوران بر جاي مانده که از جمله آنها جامهاي طلاي مارليک است.
آثار اين هنرمند تا کنون در بسياري از نمايشگاه هاي داخلي و خارجي همچون آلمان، جده، شارجه، ايتاليا، ژاپن و نمايشگاه هاي جشن جهاني نوروز، علم، فناوري، فرهنگ و اقتصاد، همايش بزرگ ايرانيان خارج از کشور، سران گروه 15، همايش بنياد ايران شناسي، نمايشگاه خليج فارس و همايش فرصت هاي سرمايه گذاري در معرض بازديد قرار گرفته اند.
علاقه مندان جهت بازديد از نمايشگاه ياد شده مي توانند در تاريخ هاي ياد شده از ساعت 30/8 تا 30/16 به کاخ اختصاصي مجموعه فرهنگي-تاريخي نياوران واقع در ميدان شهيد باهنر (نياوران) مراجعه کنند. /122
انتهای پیام/