وي اضافه کرد: اين غار داراي دهانه بسيار کوچک و صعب العبور، راهروي تنگ و تالار بسيار بلند با ارتفاع 5/4 تا پنج متر است.
اين مقام مسوول با بيان اينکه در بيشتر موارد در درون سنگهاي آهکي حفرههاي فراواني به اشکال و ابعاد مخلتف وجود دارند که با صفحات، چينهبندي، درزها، ترکها و شکستگيها رابطهاي نزديک دارند، افزود: اين حفرهها به صورت دالانهاي کم و بيش افقي و مطبق با يکديگر در ارتباط اند و از طريق آونها (چاه) به سطح زمين راه دارند.
به گفته مديرکل ميراث فرهنگي استان، براساس بررسي هاي انجام شده در درون غار زيرزميني دره شيرين، اين حفرهها در برخي از موارد پس از طي مسيري به بنبست يا به دالانهاي وسيع و بيپايان ختم شدهاند.
وي در توضيح اين مطلب ادامه داد: در اين دالانها ستونهاي سقفي نوع استالاکتيت و زميني از نوع استالا گميت با سالنهاي وسيع و متعددي در طول ساليان متمادي تشکيل شده اند.
ايزدي اظهار داشت: آبهايي که از سطح زمين از طريق درزهاي موجود در سنگها به داخل غارها راه مييابند قطرهقطره در حال رسوب دادن آهک بر جدارها و سقف غارها بوده و پوششي از آهک ثانويه را به وجود آورده اند.
وي بيان داشت: اين پوشش آهکي علاوه بر لايههايي به شکل پردههاي چيندار اشکال بسيار متنوعي چون قنديلهاي سقفي و آويزهاي مخروطي ايجاد ميکنند که در اين غار به وفور قابل مشاهده است.
مديرکل ميراث فرهنگي اين استان با بيان اينکه تراوش آبهاي مملو از محلول آهکي از طريق اين آويزها اشکال ديگري در کف اين غارها تشکيل ميدهند، بيان داشت: شناخته شدهترين آن مخروطهاي کلهقندي و حفرههاي کاسه مانند هستند.
وي با اشاره به تشکيل ستونهاي استوانهاي شکل نازک يا ضخيم هنگام متصل شدن اين قنديلها، يادآور شد: رسوب محلول آهکي به صورت لايههاي متوالي پلههايي از تراورتن در حاشيه يا ديوارهاي کم شيب اين غار به وجود آورده اند.
ايزدي در پايان خاطرنشان کرد: همچنين در اين غار چاهاي زيرزميني در دل لايه هاي آهکي بر اثر نفوذ آب به وجود آمده است./119
انتهای پیام/