وي ادامه داد: در مجموع بيشترين آثار به نمايش درآمده اين موزه مربوطه به دوران پيش از تاريخ، ساساني و دوره اسلامي است.
رشنو تصريح کرد: تمامي آثار موجود در اين موزه مربوط به نقاط تاريخي شهرستان اسلام آباد غرب هم چون تپه چغاگاوانه، آتشکده شيان، آتشکده ميله ميله گه و بناي ساساني فيروزآباد است.
مسئول اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري شهرستان اسلام آبادغرب، اظهار داشت: اين آثار شامل سفاليه ها، مفرغينه ها، آبگينه ها، سکه ها، گچبري ها، پيکره هاي گلي و نيم تنه هاي انساني و آثار تزئيني ديگر است.
وي تاکيد کرد: مي توان تنوع آثار را از تمام ادوار تاريخي در اين موزه باستان شناسي مشاهده کرد.
رشنو افزود: مهمترين آثار اين موزه گل نوشته هاي تپه چغاگاوانه است که در سال 1349 توسط محمود کردواني بدست آمدند و در آن زمان به دانشگاه شيکاگو آمريکا انتقال پيدا کردند که سرانجام در سال 1387 توسط دکتر کاميار عبدي از دانشگاه شيکاگو آمريکا به ايران انتقال و در موزه ايران باستان نگهداري مي شده است.
مسئول اداره ميراث فرهنگي شهرستان اسلام آباد غرب ادامه داد: اين گل نوشته ها که به خط ميخي و به زبان آکدي است، در حقيقت رسيد کالاهايي هستند که در اين منطقه تجارت مي شده است و بازرگانان آشوري، بين النهرين و آناتولي و دشت شوش و عيلام در 3 هزار و 500 سال قبل از ميلاد کالاهاي خود را به اين منطقه آورده و در اين گل نوشته ها از شهري به اسم پالوم به کرار ياد شده که احتمالا نام قديم اسلام آباد غرب در 3 هزار و 500 سال قبل از ميلاد است .
وي در پايان گفت : در حال حاضر اشيا اين موزه شامل 220 قلم است که انتظار داريم با توجه به قرار گرفتن شهرستان اسلام آباد غرب در مسير راه عتبات عاليات و مفصل ارتباطي چندين استان نقش مهمي در جذب گردشگران نوروزي به اين شهرستان ايفا کند.
/118
انتهای پیام/