وي افزود: در اين طرح اماکن غيرثبتي اما واجد ارزشهاي تاريخي و فرهنگي شناسايي شده است ،گذرهاي ارزشمند در محله «عودلاجان» بخشهاي فرسودهايي که ارزش تاريخي ندارند و اثرات مثبت و منفي ثبت «عود لاجان»به عنوان يک اثر تاريخي به لحاظ اجتماعي، فرهنگي و تاريخي مورد شناسايي و بررسي قرار گرفته است.
مديرکل ميراث فرهنگي استان تهران ادامه داد: عکسبرداري و مستندسازي و مستندنگاري بناها، سردرها و آثار واجد ارزش اين منطقه تاريخي نيز انجام شده است.
لاريجاني با اشاره به اينکه اين طرح مطالعاتي 6 ماه زمان برده است، گفت: در طرح جديد تمام طرحها و مطالعات موجود درباره «عودلاجان» مورد توجه قرار داده شده و به طور کلي يک طرح کامل از وضع موجود «عودلاجان» در دست مسئولان است که چگونه اين بافت تاريخي مديريت شود و چطور طرحهاي هويت بخشي و احياء در محله پياده شود.
وي افزود: همچنين اين طرح کمک ميکند که چگونه ما بتوانيم با حفظ ميراث فرهنگي در جهت حل مشکلات اقتصادي، اجتماعي و امنيتي مردم اين محله اقدام کنيم.
مديرکل ميراث فرهنگي استان تهران تصريح کرد: در بخشي از اين طرح تهيه شده پيشنهادات مختلف براي بافت تاريخي «عودلاجان» ارائه شده است و به طور کلي ميتوان گفت اين طرح مطالعاتي با نگرش ارائه پيشنهادات براي برون رفت از مشکلات «عودلاجان» محسوب ميشود.
لاريجاني يادآور شد: اين طرح نيازمند تصويب در شوراي فني استان تهران و کسب نظر رياست سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري کشور است تا به عنوان يک راهکار جديد در سال 1390 اجرايي شود.
همچنين در ادامه مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران از ثبت بيش از 10 ميليون نفر - سفر براي نوروز 90 در تهران خبر داد.
لاريجاني گفت: از 27 اسفند تا اواسط روز 13 فروردين مجموع ورود به استان تهران بيش از 10ميليون نفر - سفر بوده است که از اين ميزان 53 درصد مسافران با خودروهاي شخصي، 40درصد با اتوبوس، 4درصد با قطار و 3 درصد به صورت هوايي وارد تهران شدهاند.
وي در ادامه درباره اقامتهاي شبانه نيز گفت: 550 هزار نفر - شب اقامت در مراکز اقامتي، کمپها، زائرسراها و . . . داشتهايم که 5 درصد آنها در هتلها بوده است، يک درصد در هتلآپارتمانها، 5 درصد در مهمانپذيرها، حدود 10 درصد در مدارس و 80 درصد باقيمانده در چادرهاي مسافرتي، مهمانسراها، پارکها و پارک جنگليها بوده است.
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران افزود: 1600 مورد بازديد از مراکز اقامتي، رستورانها، دفاتر خدماتي و کمپهاي موقت داشتهايم که 150 مورد تشويق، 260 مورد تذکر، 20مورد اخطار کتبي و 10مورد تعطيلي، تعليق يا لغو پروانه دفاتر مسافرتي (آژانسهاي گردشگري) نيز انجام شده است .
به گفته لاريجاني 20 مورد اخطار کتبي عمدتاً به بينراهيها و اقامتگاهها بوده است.
وي درباره شکايات مردمي نيز گفت: 98 شکايت از طريق سامانه 09669 و مراجعه حضوري مردم داشتهايم که بيش از 90 درصد آنها رسيدگي و به نتيجه رسيده است و 10 مورد باقيمانده نيز به دليل تعطيلي برخي از مراکز به بعد از تعطيلات نوروز موکول شده است.
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران تصريح کرد: اگر مسافراني که پس از پايان نوروز نيز شکاياتي از بخشهاي مرتبط با گردشگري داشته باشند و به ما اطلاع دهند متعهد هستيم که تا پايان فروردين ماه به شکايات آنها رسيدگي کنيم.
لاريجاني درباره موضوعات شکايتهاي مردمي نيز گفت: اغلب شکايات مردم مربوط به دفاتر آژانسهاي گردشگري در فروش تورها بوده است، بخشي به علت گران فروشي تورها و بخشي به علت عدم کيفيت مرکز اقامتي مورد نظر بوده است.
وي در ادامه با اشاره به اينکه طي تعطيلات نوروز 3 مرکز تفريحي-توريستي تهران به طور دقيق توسط ستاد تسهيلات سفرهاي استان تهران مورد ارزيابي قرار گرفته است، گفت: تفرجگاههاي شمال تهران (فشم، ميگون و امامزاده داوود) 600 هزار نفر بازديد کننده داشته است. شهر تاريخي فرهنگي زيارتي ري (حرم حضرت عبدالعظيم، دژ رشکان، چشمه علي، تپه ميل، بازار سنتي ري) نيز طي 13 روز فروردين ماه 700 هزار نفر ورود مسافر و بازديد کننده داشته است.
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران ادامه داد: در محدوده بافت تاريخي تهران (بازار، خانههاي تاريخي و موزههاي محدوده بافت تاريخي) هم 570 هزار نفر بازديد کننده داشتهايم.
لاريجاني درباره ميزان تأثير هدفمندي يارانهها بر آمار سفرهاي نوروزي امسال نيز گفت: ما 15 دي ماه سال گذشته همايشي با عنوان تأثير يارانهها بر گردشگري داشتيم که تمام مخالفان و موافقان نيز در آن حضور داشتند و به اين جمعبندي رسيديم که هدفمندي يارانهها تأثير چنداني بر گردشگري ندارد، همان روز نيز اعلام کرديم که يارانهها تأثيري بر نوروز 90 نخواهد گذاشت.
لاريجاني ادامه داد: حتي اگر هدفمندي يارانهها موجب افزايش نرخ هتل يا هواپيما ميشد طبق آمار ما تنها کمتر از 8درصد مسافران در هتل اقامت ميکنند و تأثير يارانهها نيز بر همين آمار بين 5 تا 8 درصد مردم خواهد بود. تنها يک يا دو درصد سفرهاي نوروزي با هواپيما انجام ميشود که آن هم قطعا تأثيري بر سفرهاي نوروزي نخواهد داشت.
مديرکل ميراث فرهنگي و گردشگري استان تهران تأکيد کرد: امروز سفر به يک نياز اصلي خانوادههاي ايراني تبديل شده است به طوري که آنها حاضرند در فرصت تعطيلات نوروزي هزينههاي آن را متقبل شوند و به سفر بروند. از سوي ديگر سفر ريشه فرهنگي مذهبي دارد و بسياري از مسافران به قصد ديدن اقوام به سفر ميروند.
لاريجاني اضافه کرد: هدفمندي يارانهها موجب حرفهاي شدن گردشگري شد چون خانوادهها را تشويق ميکند با وسايل حمل و نقل عمومي و تور سفر کنند، چرا که هزينههاي آن ارزانتر ميشود. از سوي ديگر نيز به مقاصد کمسفر که ارزانتر هم هست، سفر داشته باشند.
/104
انتهای پیام/