او با بيان اينکه مطالعات شهر تاريخي درهشهر در شش ماهه نخست سال 90 تکميل خواهد شد،افزود:براي انجام اين مطالعات از متخصصان بسياري همچون نقشهبردار، مرمتکار براي مرمت و حفاظت شهر تاريخي درهشهر، معمار براي زيباشناسي و طراحي و باستانشناس براي مطالعات تاريخي و پژوهشها بهره گرفته شده است.
معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي استان ايلام خاطرنشان کرد: اسکنليزر علم جديدي براي مستندسازي کامل معماري و بناهاي تاريخي است که براي نخستينبار در پل گاوميشان و در حال حاضر براي بناهاي تاريخي و مکشوفه شهر تاريخي درهشهر استفاده ميشود.
\"خانزادي\" در معرفي اين شهر تاريخي گفت:شهر تاريخي سيمره يا درهشهر مرکز ايالت «مهرجان قذق» معرب «مهرگان کدک» بوده و داراي برجهاي نگهباني، خيابان، سامانه آبکشي و دفع فاضلاب بوده است که بر اساس کاوش انجام گرفته بر اثر وقوع زلزلهاي در سال 334 هجري قمري تخريب و خالي از سکنه شد.
اين مقام مسوول در اداره کل ميراث فرهنگي استان ايلام با اشاره به اينکه اين شهر تاريخي با گستره 200 هکتار در ضلع غربي و جنوب شهر ايلام واقع شده است، گفت: قدمت معماري آن که به دوره ساسانيان و اوايل اسلام بر ميگردد از لحاظ سازه و شهرنشيني در نوع خود بينظير است.
او اظهار داشت: شهر تاريخي درهشهر که مربوط به قرون اوليه اسلامي بوده داراي بناها و آثار منحصر به فردي بوده که قابليت ثبت در فهرست آثار جهاني را دارد.اکنون مطالعه جامع شهر تاريخي درهشهر در راستاي فعاليتهاي مقدماتي براي ثبت جهاني اين شهر تاريخي در حال انجام است.
\"خانزادي\" با اشاره به بناي موسوم به مسجد در اين شهر تاريخي گفت:به لحاظ حفاظتي سازهاي قابل برداشت بر روي اين بنا ايجاد و بخشهاي حساس همچون محراب و گچبري سنگچين و بسته شده است.
معاون حفظ،احيا و ثبت آثار تاريخي درهشهر ادامه داد:همچنين درصدد هستيم با ايجاد سازه بر روي خانه اربابي و تبديل آن به سايت موزه شرايط بازديد از اين بناي مکشوفه را براي همگان فراهم سازيم.
/117
انتهای پیام/