پيشرفت هنر سفالگري لالجين در گرو ايجاد زمينه‌هاي اقتصادي

به گزارش ميراث آريا (chtn)، «کارلو چرتي» در جلسه روز گذشته شوراي شهر لالجين با اشاره به حکومت مادها در همدان و ايجاد اولين پايتخت حکومتي در اين استان، افزود: بر همين اساس نگاه ويژه‌اي به مهد فرهنگ و تمدن ايران بايد داشته باشيم.

او که از زمان تشکيل سازمان ميراث فرهنگي ارتباط جدي با اين سازمان داشته، تصريح کرد: ايران و ايتاليا وجه اشتراکات بسياري دارند و تمدن در هر دو کشور به پيش از ميلاد مسيح مربوط مي‌شود.

سرپرست معاونت صنايع‌دستي استان همدان نيز با حضور در جلسه ياد شده وجود 225 نوع سفال در شهرستان لالجين را يکي از ويژگي‌هاي منحصر به فرد پايتخت سفال ايران دانست.

«بهجت عباسي» گفت: چهار هزار لالجيني در عرصه سفالگري اشتغال دارند و توليد سفال در لالجين تاريخچه‌اي کهن دارد.

او سفال لعاب دار و بدون لعاب را برخي از انواع سفال لالجين نام برد و افزود: همچنين ترکيب سفال و چرم، چوب و گليم از ديگر مواردي است که زمينه ساز تنوع بخشي به توليدات لالجين شده است.

سرپرست معاونت صنايع‌دستي همدان در اين نشست که همزمان با برگزاري همايش دوستي 150 ساله ايران و ايتاليا برگزار شد، تأکيد کرد: وجود فروشگاه‌هاي سفال و احداث شهرک سفال از ديگر زيرساخت‌هاي موجود در لالجين است.

رئيس شوراي شهر لالجين نيز در جلسه مذکور 90 درصد لالجيني‌ها را شاغل در عرصه سفال دانست و گفت: آثار سفالي اين شهر در 750 کارگاه توليد و روانه بازار مي‌شود.

«پاکرقم» در پايان خاطرنشان کرد: هنر در لالجين با فرهنگ مردم اين شهرستان گره خورده است.
112/

انتهای پیام/

کد خبر 1390012021