او افزود: امروزه در تمام نشستهاي بينالمللي و جهاني تلاش بر اين است تا آثار تاريخي در حوزه شهرها را به زندگي مردم متصل کنند تا علاوه بر بقاي فرهنگي بتوانند در ذهن بينندگان و گردشگران ارتباط ميان گذشته ،حال و آينده يک اجتماع را متبادر سازد.
بقايي بيان داشت: اينکه ما فکر کنيم که براي حفظ و احياي يک اثر تاريخي بايد تمام خانههاي اطراف آن را خريد و تخريب کرد و به محوطه اين اثر افزود، تفکري بسيار اشتباه است و اگر يک اثر تاريخي متصل به ساختارهاي جديد اجتماعي و شهري نباشد، بيروح و بيمحتوا جلوه ميکند و خود بنا نيز از بين خواهد رفت.
او ادامه داد: در يونان، ايتاليا و کشورهاي تاريخي ديگر معابد و بناهاي تاريخي چند هزار ساله ديده ميشود که در چند صد متري آنها ساختمانهاي مدرن و پيشرفته و هتلها ساخته شدهاند تا اين آثار تاريخي با هويت و زندگي شهري همراه باشند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري تصريح کرد: اگر آثار تاريخي همراه با هويت و زندگي شهري نباشند و در کنار آنها توسعه شهري و فرهنگ اجتماعي شکل نگيرد، خود بنا نيز به مرور از بين خواهد رفت.
او در ادامه گفت : جذابيت تاريکه بازار يا همان بازار سنتي کرمانشاه را هيچ جاي ديگري ندارد زيرا علاوه بر روح و روان اجتماعي که زندگي مردم کرمانشاه را به صورت ويتريني فرهنگي نمايش ميدهد، يک نمايشگاه لباس کردي نيز هست.
حميد بقايي اظهار داشت: حال اگر مردم نباشند و زيبايي زندگي اجتماعي آنها را با آثار تاريخي در نياميزد، بيستون و طاق بستان چيزي بيش از مجسمه و طاق نيست و روح يک اثر تاريخي حضور مردمي است که با آن تاريخ و فرهنگ در کنار آن اثر زندگي ميکنند.
/118
انتهای پیام/