وصالي اجزاي گسسته اسکلت 4 هزار ساله موزه سمنان

مدير کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان با بيان مطلب فوق به ميراث آريا (chtn)، گفت: با توجه به حساسيت اين اثر به جا مانده از چهار هزار سال پيش، تنها به وصالي اين اثر با استفاده از روش‌هاي تکنيکي مرمت پرداخته شد.

«حميد يزداني» با بيان اينکه براي مرمت اين اثر از مواد شيميايي به منظور جلوگيري از آسيب‌ديدن اثر استفاده نشده است، گفت: منحصر به فرد بودن اين اثر تاريخي موجب شد اقدامات کارشناسان ارشد مرمت اداره کل ميراث‌فرهنگي،صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان به وصل کردن اجزاي جدا شده محدود شود.

او خاطرنشان کرد: در سال 89، با برنامه‌ريزي‌هاي اداره کل ميراث‌فرهنگي استان، 100 اثر از اموال تاريخي استان مرمت شد و اين پروژه با ادامه در سال 90، مرمت تعدادي ديگر از آثار و اموال تاريخي استان را به همراه خواهد داشت.

اين مقام مسوول در اداره کل ميراث‌فرهنگي استان سمنان يادآور شد: ديگر آثار ظرفيت‌هاي بالاتري براي مرمت شدن داشتند و اقدامات شيميايي بيشتري بر روي آن‌ها انجام گرفت.

مدير کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان سمنان با اشاره به اينکه اين اسکلت تاريخي براي نخستين‌بار و پس از يک دهه مرمت شد، گفت: اسکلت مذکور يکي از شاخص‌ترين آثار به نمايش گذاشته شده در موزه سمنان متعلق به زني است که پيش از به دنيا آمدن کودکي در منطقه باستاني تپه حصار دامغان، از دنيا رفته است.

خاطرنشان مي‌شود، موزه گرمابه پهنه سمنان، در سال 856 هجري قمري به عنوان گرمابه ساخته شده است که به دليل استحکام بنا تا سال 1355 همچنان به عنوان گرمابه مورد استفاده مردم قرار مي‌گرفته و در سال 1356 در فهرست آثار ملي به ثبت مي‌رسد.اين گرمابه در سال 1377 با کاربري موزه محلي گشايش مي‌يابد.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139001203